Diana hercegnét eltanácsolta a sminkese az ikonikus szemceruzájának használatától

smink kék Diana hercegné szemceruza
A kék szemceruzáról először mindenkinek a néhai hercegné jut eszébe. Ám Dianának azt ajánlotta a sminkese, hogy ne használja azt. Egy másik stílust választott Dianának, és az még ma is trendi.

Míg Katalin hercegné az alsó szemhéját húzza ki szívesen fekete szemceruzával, addig Diana a kék szemceruzáért rajongott, és azt az egész szemén alkalmazta. Az uralkodócsaládok asszonyainak is vannak kedvenc szépségpraktikái, amiről azt gondolják, hogy a legjobban hangsúlyozza a szépségüket. Dianának - bár imádta a kék sminket - azt tanácsolták, hogy ne viselje azt.

Diana Usa Tour, Diana hercegné
Diana hercegné kék szemceruzával 1985-ben
Forrás: Diana Usa Tour/Facial Expression

Diana hercegné: kék szemceruzája történelmet írt

Nem számít, mennyi idő telik el: Diana hercegnét a divat és a szépség területén is példaképeként tartják számon. Új trendeket hozott, kék sminkjét is szinte mindenki kipróbálta a nyolcvanas években. A hercegné egykori sminkmestere, Mary Greenwell - aki ma Jessica Chastain is szépíti - azt mondta, Lady Di azért volt olyan nagy rajongója a kék szemceruzának, mert úgy gondolta, hogy ezzel és a sok szempillaspirállal hangsúlyozni tudja a szeme színét. A fotók tanúsága szerint Diana világos, kicsit türkizbe hajló ceruzát használt, és közvetlenül a vízvonalra vitte fel. Fekete szempillaspirállal kombinálva valóban dármai hatást ért el, ez az ő esetében azonban nem volt kívánatos.

„Ez egyszerűen nem helyénvaló”

A sminkes végül meggyőzte Dianát, és a hercegné neszesszeréből lassan kikopott a kék szemceruza.

„A kék szemceruza elhagyása volt talán a legnagyobb változás nála - szerintem idősebbnek tűnt tőle” — mondta Mary Greenwell egy korábbi interjúban. A sminkes  szívesebben látta volna Dianát egy lágyabb, visszafogottabb sminkben. Felhívta a hercegné figyelmét arra, hogy ezek a feltűnő sminkek nem a királyi család tagjainak valók. „Ez egyszerűen nem helyénvaló” — foglalta össze egyszerűen.

Princess Diana at Awards Ceremony
Diana 1995-ben már fekete szemceruzát használt, és azt a pillák tövéhez vitte fel, nem a vízvonalra.
Forrás: Princess Diana at Awards Ceremony/black:CB2

Így változott Diana hercegné sminkje

Greenwell azt ajánlotta a hercegnének, hogy használjanak fekete szemceruzát a kék helyett. A sminkes ezt a felső és az alsó szempillavonalhoz egészen közel vitte fel. Nem a vízvonalra, nem akarta túlterhelni Diana szemkörnyékét, de mégis ki tudta így emelni a tekintetét. A feketéhez a sminkmester nem ragaszkodott, néha használtak barnát is, de alkalomadtán teljesen elhagyták, és csak szempillaspirált tettek fel.

Egy biztos, mindegy milyen szemceruzát használt, Diana szemeire és tekintetére az egész világ emlékszik, a fekete szemceruza használatával pedig ma sem lövünk mellé.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.