Ebben az időpontban a legjobb hajat mosni: nem mindegy, hogy reggel vagy este csinálod

szépségápolás frizura hajmosás
Sok nőt foglalkoztat a kérdés, hogy mikor a legjobb hajat mosni: reggel vagy este? A válasz attól függ, milyen típusú a hajunk és milyen életmódot követünk. Lássuk, kinek mikorra érdemes időzíteni a hajmosást.

A hajmosás időzítése meghatározó lehet, ha egészséges, ápolt hajat szeretnénk. Vannak, akik a reggeli hajmosásra esküsznek, míg mások estére időzítik ezt a tevékenységet. A döntésnél figyelembe kell vennünk a hajunk típusát, a napi rutinunkat, és azt, hogyan szeretnénk a hajunkat formázni. Mutatjuk, kinek ajánlott reggel, és kinek este hajat mosni.

hajápolási szakértő, hajmosás
Egyéntől függ, hogy a reggeli vagy az esti hajmosás jobb-e.
Forrás: Shutterstock/Prostock-studio

Reggeli hajmosás: előnyök és hátrányok

A reggeli hajmosás azoknak ajánlott, akiknek gyorsan zsírosodik a haja, esetleg reggel edzenek, és utána szeretnék a napot  friss frizurával folytatni. Az azonban nem mindegy, mennyi időt szánunk a stylingra.

Előnyök:

  • Friss, tiszta érzést ad a nap elején.
  • Nincs mese, azonnal meg kell szárítani, formázni.

Hátrányok:

  • Ha sietünk a szárítással, sérülhetnek a hajszálak, nem végezzük elég figyelmesen a folyamatot.
  • A reggeli rohanásban nincs elég időnk a hajápoló termékek (balzsam, pakolás) használatára.

Esti hajmosás: kinek ajánlott?

Az esti hajmosás sokak számára kényelmesebb, mivel több időnk van az ápolásra és a szárításra - különösen hosszú haj esetén igaz ez.

Előnyök:

  • Több idő jut a hajszárításra és az ápolásra.
  • Nyugodt, stresszmentes a hajmosás.

Hátrányok:

  • Ha a haj nem szárad meg rendesen, reggelre elfeküdhetjük, oda a frizura.
  • Ha nedves hajjal alszunk, azzal károsíthatjuk a hajszálakat.

Van kivétel

Ezek az általános szabályok nem alkalmazhatók minden esetben, mivel a hajtípust és a haj szerkezetét is figyelembe kell venni. Ha vastagabb szálú, dúsabb a hajunk, akkor érdemes az esti hajmosást választani, hiszen hosszabb ideig tart a száradás is. A vékony szálú vagy rövid hajat viszont reggel is moshatjuk, ezek a frizurák sokkal gyorsabban száradnak, ráadásul ezek az esti hajmosás és alvás után lelapulnak. Fontos azonban megjegyezni azt, hogy a túl gyakori hajmosás nem egészséges, károsítja a hajszálakat. A frissesség megőrzésére és a hajformázáshoz egy jó szárazsampon is kiváló megoldás lehet.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.