Szakértő szerint így vidd fel az alapozód, hogy egész nap tartson

alapozó felvitel szakértő válaszol
Shutterstock - Prostock-studio
alapozó smink szakértői vélemény bőrápolás
Akár munkanapról, akár különleges alkalomról van szó, ahhoz, hogy a sminked hosszan tartson, az alapozódnak is hosszan kell tartania. A tökéletes felvitelhez szakértő ad tippeket.

Egy hosszú munkanap vagy egy különleges, éjszakába nyúló esemény is okot adhat arra, hogy a sminked hosszú időn át tökéletes maradjon. A jó smink jó alapozással kezdődik, a jó alapozáshoz pedig nem mindegy, milyen termékeket és eszközöket használsz, illetve az sem mindegy, hogy hogyan viszed fel az alapozód. A legfontosabb alapozóval kapcsolatos kérdéseinket Emma Tillman válaszolta meg, aki több, mint 20 éves dolgozik profi sminkesként és a vörös szőnyegen megjelenő sztárok mellett már a királyi család tagjainak is készített sminket.

alapozó, szakértő válaszol
A megfelelő színű alapozó megtalálása az első és legfontosabb lépés.
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2024 Prostock-studio/Shutterstock.  No use without permission.

Szakértő válaszol:hogyan vidd fel az alapozód helyesen

A száraz, dehidratálttól a kombinálton át az olajos bőrig, szinte mindegyik esetben lekophat vagy foltosodhat az alapozód, ha nem készíted elő a bőröd rendesen. Emellett befolyásoló tényezők még a szennyezett levegő, a légkondi, a gyorsan változó időjárási körülmények, így nem olyan könnyű összehozni egy tartós sminket, mint gondolnánk.

Hogyan készítsük elő az olajos és a kombinált bőrt?

Az olajos és kombinált bőrre olajmentes, hidratáló szérumot és hidratálót érdemes használni, ami egyben mattosító hatású is, hogy a bőr olajosodását kontrollálni tudd.

Hogyan készítsük elő a száraz és dehidratált bőrt?

A ragyogó, hidratált bőr elengedhetetlen a tartós sminkhez, így több rétegben érdemes hidratálni a bőrt úgy, hogy a maximumon tartsuk a hidratáltságot egész nap. Érdemes egy olajos hidratáló krémet felvinni utoljára, hogy bezárjuk a szérumokat és egyéb hidratáló hatóanyagokat.

Hogyan találd meg a megfelelő színt?

A megfelelő színű alapozó megtalálásához először nézd meg bőröd színének intenzitását a világos és a mély között. Ezután válaszd ki az altónusod a hideg, semleges és meleg kategóriákból. A hideg altónusba a rózsás tónusú, napon könnyen leégő bőr tartozik. A semleges az egyenletes, nem túl rózsaszín és nem is túl aranyszínű bőrt jelenti, a meleg pedig az aranyszínű, olivás bőrt, amely könnyen barnul a napon.

Hogyan vidd fel az alapozód?

Ha megvan az előkészítés és a tökéletes szín, akkor jöhet az alapozó felvitele. Használj ecsetet az alapozó felviteléhez. Applikálj egy vékony réteged az egész arcodra, az arcod középső részéről indítva, innen szépen eloszlatva. Ha úgy érzed, hogy nem egyenletes mindenhol, akkor vigyél fel még egy vékony réteget az adott területre. A lényeg, hogy az alapozónak nem kéne nehéznek érződnie a bőrödön.

Alapozót vagy korrektort vidd fel először?

„Szeretem először az alapozót felvinni, mivel gyakran ezzel elérem a szükséges fedés nagy részét. Így már nem kell korrektort használni ott, ahol nincs rá szükség. Ha az alapozót már mindenhol felvitted, akkor egy kis korrektort paskolhatsz azokra a területekre, amelyeknek extra fedésre van szükségük. Ez beleolvad az alapozóba, hogy zökkenőmentesen elfedje azt.” – mondja Emma.

A korrektornak tényleg egy színnel világosabbnak kell lennie?

„A bőr további fedése érdekében az alapozó árnyalatának megfelelő korrektorral tökéletes lesz a végeredmény. A szem alatt azonban, ha inkább a ragyogó hatást szeretnéd elérni, választhatsz egy árnyalattal világosabbat is.”-magyarázza a szakértő.

A korrektort a bőrödre vagy az ecsetre helyezd?

„Szeretem a kézfejemen vagy egy palettán kezdeni, így jobban tudom kontrollálni a fedést. Nyomd bele az ecseted a termékbe, majd enyhén koppints rá a kézfejedre, hogy eltávolítsd a felesleget. Ezután könnyű rétegekben vidd fel a bőrre, fokozatosan építkezve, amíg elégedettnek nem érzed magad a megjelenéssel. Mindig lehet többet is felvinni, de trükkös az eloszlatása, ha túl sokat viszel fel közvetlenül a bőrre.”-mondja Emma.

Púderrel vagy fixáló spray-vel fixáld a sminked?

Az olajos és kombinált bőrre Emma egy kis mennyiségű áttetsző púdert használ az ügyfelein az alapozás után: „Ezt azonban csak a szükséges területekre alkalmazom, például a T-zónára vagy az olajosodásra hajlamos területekre. Ez nem csak természetes matt felületet ad, hanem el is tünteti a pórusokat a T-zónán.”
Ezzel szemben a száraz és dehidratált bőrön a ragyogó és áttetsző megjelenés érdekében nem javasolt a túl sok púder. 

Egy kis ecset segítségével egy kis áttetsző púdert felvihetsz az olyan területekre, amelyek gondot okoznak, például a szem alatti részekre vagy az orr ráncai köré, de én mindig fixáló spray-vel fejezem be a sminket.

 - mondja Emma.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.