Itt vannak a legjobb alapozók zsíros bőrre – Termékekkel, árakkal

alapozó ecset és alapozó
Shutterstock - New Africa
szépség smink tippek zsíros bőr
Ha zsíros a bőröd, bizonyára sokat bosszankodsz azon, hogy arcod állandóan kifényesedik, és hiába púderezed óránként, újra meg újra olajos hatású lesz. A sok púder amúgy sem tűnik jó megoldásnak, ugyanis eltömíti a pórusokat, ami a zsírosodásra hajlamos bőrnek kifejezetten káros: elősegíti a gyulladást és a pattanások megjelenését. A megoldáshoz a megfelelő alapozó kiválasztása fog elvezetni minket. De hogyan válasszunk alapozót zsíros bőrre?

Az alapozó kiválasztása zsíros bőr esetén nem tűnik könnyű feladatnak, de ha pár tényezőt figyelembe veszünk, akkor sokat segíthetünk a problémás bőrünkön. A zsíros bőr nem csak a felesleges olaj termelésére és a kifényesedésre hajlamos, hanem gyakran előfordul, hogy az arc különböző területein bőrproblémák, vagy száraz foltok jelentkeznek.

alapozót használó nő
A mattító alapozók segítenek a felesleges olajok által okozott kifényesedés megelőzésében
Forrás: Shutterstock

Hogyan válasszunk megfelelő alapozót zsíros bőrre?

Az első és legfontosabb lépés, hogy olyan alapozó mellett döntsünk, amely hidratál és nem szárítja a bőrt, ugyanis a megfelelő hidratálásra a zsíros bőrnek is szüksége van. Ellentmondásosnak tűnhet, de ez a bőrtípus is hajlamos a kiszáradásra, ezért olyan alapozót igyekezzünk választani, amely visszaadja a bőr nedvességét és nem hangsúlyozza a száraz foltokat. Válasszunk könnyű textúrájú, olajmentes termékeket, amelyek nem tömítik el a pórusokat.

A mattító alapozók kevésbé csúsznak, és segítenek a felesleges olajok által okozott kifényesedés megelőzésében. Fontos, hogy a mattító alapozók közül is olyat válasszunk, amely megfelelően hidratál és nem szárít.

Melyek a legjobb alapozók zsíros bőrre?

1. Charlotte Tilbury Airbrush Flawless

charlotte tilbury alapozó
Charlotte Tilbury Airbrush Flawless
22 160 Ft
Forrás: vivantis.hu

Magas minőségű, teljes fedést biztosító alapozó, amely normál és zsíros bőrre egyaránt használható. Öregedésgátló hatóanyagokat tartalmaz, valamint nedvesség- és izzadtságálló. 44 különböző árnyalatban kapható. Könnyű textúrájának köszönhetően nem tömíti el a pórusokat.

2. Clinique StayMatte Oil Free Makeup

alapozó
Clinique StayMatte Oil Free Makeup
17 790 Ft
Forrás: douglas.hu

Ez a kifejezetten mattító hatású alapozó meggátolja a bőr faggyútermelését, így a kifényesedést is. Izzadtságálló, enyhe és közepes fedést, természetes hatást biztosít. Könnyű textúrája miatt nagyon egyszerűen felvihető és nem tömíti el a pórusokat.

3. Lancome Teint Idole Ultra Wear

alapozó
Lancome Teint Idole Ultra Wear
23 400Ft
Forrás: lancome.hu

Tartós és természetes hatású, magas minőségű alapozó, amely 81% hidratáló szérumot tartalmaz. Ennek köszönhetően még a száraz, érzékeny bőrre is használható. 55 árnyalatban kapható és SPF25 fényvédelemmel rendelkezik. Csillogásmentes, vízálló és nem csomósodik.

4. Estée Lauder Stay in Place SPF 10

estée lauder alapozó
Estée Lauder Stay in Place SPF 10
17 360 Ft
Forrás: notino.hu

Ez az egyik legnépszerűbb alapozó világszerte. Olajmentes, segíti a bőr faggyútermelésének kontrollját. Matt hatású alapozó, egységesíti az egyenetlen bőrfelszínt. Izzadtságálló és 24 órán át tartja a színét. Könnyed textúrájú, nem tömíti el a pórusokat, hagyja szellőzni a bőrt.

5. Dior forever tartós matt alapozó

dior alapozó
Dior Dior forever tartós matt alapozó
22 230 Ft
Forrás: notino.hu

Ha egy igazán matt hatású, csillogásmentes, magas minőségű alapozóra vágysz, akkor ez a termék kitűnő választás számodra. A gyártó 24 órás tartós viseletet ígér, ha ennek csak a fele igaz, akkor is jól jársz. Természetes, nem tömíti el a pórusokat. Környezettudatos csomagolásának köszönhetően a doboz teljes mértékben újrahasznosítható. 

Ha tökéletes alapozóra vágysz, válassz ezek közül, hogy egész nap szépnek, csinosnak, magabiztosnak érezd magad. 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.