Banánhéj, az igazi csodaszer: ki ne dobd, elképesztő, milyen csodákat tesz a bőröddel!

Young,Beautiful,Hispanic,Woman,Preparing,Vegetable,Smoothie,With,Blender,Peeling
Shutterstock - Krakenimages.com
bőrápolás Banánhéj szépségtrükk
A banán igazi csodaszer, segíti a fogyást, csodásan hidratál, helyrehozza a sérült, száraz, fakó bőrt és még a ráncokat is képes feltölti, a héja mégis rendszeresen a kukában végzi. Pedig a banánhéj tele van a bőr számára fontos tápanyagokban, mint a kálium, vas, magnézium, mangán és fehérjék.

A banánhéj filléres csodaszer, amely segít megtisztítani az arcod pórusait, és közben anélkül szabadulhatsz meg az undok, vörös pattanásoktól, hogy a bőrödet kiszárítanád. A benne lévő gyümölcssavaknak köszönhetően szebbé teszi az arcod. A héj belső fele képes eltávolítani az elhalt hámsejteket, ugyanakkor a vele való hámlasztás hatására értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal látja el az arcbőrödet, nem mellesleg, számos bőrbetegséget is képes meggyógyítani. Szóval, ha nem szeretnél vagyonokat költeni méregdrága kozmetikumokra, akkor a gyakran kidobott banánhéj  segít megőrizni bőröd szépségét és fiatalos ragyogását.

A banánhéj 5 jótékony hatása
A banánhéj egy filléres csodaszer, amely megszépíti a bőröd
Forrás: Shutterstock

A banánhéj 5 jótékony hatása, amely pillanatok alatt megszépít

  • Ragyogóbb, hidratáltabb arcbőr

A banánhéj legalább olyan tápláló a szervezet és a bőr számára, mint maga a gyümölcs. Olyan a bőrnek fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a B6-vitamin, a B12-vitamin, az antioxidánsok és a cink, amelyek mind-mind segíthetnek számos bőrprobléma leküzdésében. A banánhéj telítetlen zsírokat is tartalmaz, amelyek kiválóan hidratálják a száraz, dehidratál arcbőrt. Ehhez finoman dörzsöld be a banánhéj belsejét az arcodba, hagyd rajta 10 percig, majd öblítsd le.

  • Ránctalanításra egyszerűen kiváló

A banánhéj pakolásként csodát tehet a ráncaiddal. Kapard ki a héj belső, fehér részét, törd össze egy villával, majd vidd fel az arcodra, mint egy finom pakolás. Ha nem elég kenhető a pép, egy kis kanál natúr joghurtot és mézet adj hozzá. Hagyd fent a pakolást legalább 20-25 percig, végül nedvesített vattakoronggal, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a bőrt, és mosd le jó alaposan.

Az aknés hegek halványítása hatékony

Ehhez vágd fel apró kis darabokra a banánhéjat, majd a belső felével dörzsöld át az orrodat, az álladat és a homlokodat, ahol a legtöbb mitesszer van. Nem kell erősen súrolni, a lényeg a türelem és a hatékonyság. Végezd el naponta legalább kétszer, reggel és este. Lehetőleg mindig elalvás előtt fél-egy órával végezd el a műveletet. Az aknés hegek fokozatosan elhalványulnak.

 

Woman,Rubbing,Banana,Peel,On,Her,Face,To,Brighten,And
A banánhéj felveszi a harcot a szem alatti karikákkal, táskákkal, puffadással ·
Forrás: Shutterstock
  • Rovarcsípésre is kiváló

Hihetetlen, de a banánhéj még erre is használhatod. A terület átdörzsölésével enyhítheti a rovarcsípésekből származó viszketést és gyulladást. De jó megoldás lehet az is, ha a frissen hámozott banánhéj belsejét ráteszed a csípésre, és hagyd hatni pár percig. Az enyhe hűsítő érzés és a természetes gyulladáscsökkentő hatás segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket.

  • Enyhíti a duzzadt, táskás szemeket

A sötét karikák főleg a szem körüli vékonyabb bőrön jelentkeznek, kiemelve a bőrpigmenteket vagy az ereket, a puffadt szemek azonban az életkorunkkal vagy a hidratáltság hiányával van összefüggésben. Az alvás vagy annak hiánya mindkettőre hatással lehet, de nem mindig a kialvatlanság az oka mindennek. A banánhéj antioxidáns-és C-vitamin-tartalmának köszönhetően azonban képes enyhíteni a duzzadt szemeket, és a sötét karikákat.

Így használd:

Vágd a banánhéját két kisebb darabra és pár perce tedd be a mélyhűtő

A banánhéj belső oldalát helyezd fel a szem alatti területre, a karikákra

Csukd be a szemed és relaxálj 15-20 percig

Vedd le a héjat, mosd át az arcodat tiszta vízzel, majd kend be szem alatti részt a szokásos hidratálóval

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.