Red flagek a fodrásznál: ha ezeket tapasztalod, menekülj!

nem megfelelő fodrász
Shutterstock - Denis OREA
fodrászat frizura intő jel
A jó fodrász aranyat ér. Ha olyanhoz jársz, akitől évek óta elégedetten távozol, igen szerencsés vagy. Ha viszont most keresed a fodrász „nagy Ő”-t, akkor ezekre az intő jelekre mindenképpen figyelj oda.

Amikor fodrászt választunk, az igényes és profi munka mellett több olyan tényező is szerepel, ami elvárás lehet a fodrász személyiségével kapcsolatban. A profizmus ugyanis nem csak azt jelenti, hogy igényesen levágja és befesti a hajadat – a fodrásznál töltött idő minősége éppolyan fontos, mint az, hogy elégedettek legyünk a frizuránkkal. Az viszont kétségkívül igaz, hogy ha a kettő közül választani kell, akkor inkább legyen kevésbé szimpatikus, de tehetséges, mint kedves, de ügyetlen – ennek eredményeit ugyanis sokáig fogjuk a fejünkön hordozni, ha nem figyelünk oda az intő jelekre.

fodrászat
Amikor fodrászt választunk, az igényes és profi munka mellett több olyan tényező is szerepel, ami elvárás lehet
Forrás: Shutterstock

Red flagek – ha ezeket tapasztalod, menekülj a fodrásztól

1. Siet, nem hagy elég időt a frizurádra

Az igényes munkához idő kell. Ha például azt tapasztalod, hogy a fodrász óránként ütemezi be az időpontokat, siet, vagy kapkod, ne lepődj meg azon, ha az eredmény nem lesz olyan, mint amilyennek te elképzelted. A konzultáció, a hajfestés, hajmosás, hajvágás időigényes folyamatok, ezek közül egyiket sem lehet megúszni, vagy siettetni. A kapkodásnak ára van: lehet, hogy hamarabb végzel, azonban nem biztos, hogy hosszú távon megéri, ha nem esik jól tükörbe nézni a fodrásznál tett látogatásod után.

2. Kosz, rendetlenség van a szalonban

A megfelelő tisztaság elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat a fodrász szalonban. A szalon rendetlensége a fodrász igénytelenségéről árulkodhat: hogyan várjuk el valakitől, hogy igényes munkát végezzen, ha nem igényes a környezetére, és nem veszi figyelembe azt, hogy a hozzá érkező vendégek esetleg kellemetlenül érzik magukat a nem megfelelő higiénia miatt?

hajával elégedetlen nő
A kapkodásnak ára van: ha siet a fodrász, valószínűleg nem leszel elégedett az eredménnyel
Forrás: Shutterstock

3. Nem találod meg a social média felületeken

Az a helyzet, hogy napjainkban ez már sajnos red flagnek számít a legtöbb szolgáltató esetében – főleg azoknál, akik a szépségiparban dolgoznak. Az igényes, profi fodrásznak manapság már illik rendelkeznie Facebook, vagy Instagram oldallal, ahol a vendégek betekintést nyerhetnek a munkájába, és képet kaphatnak arról, hogy hogyan dolgozik. A social média felületek szintén sokat elárulnak az adott fodrász ízléséről. Az esztétikai érzék alapkövetelmény egy fodrász esetében – ha a Facebook-vagy Instagram oldala nem igényes, akkor valószínűleg a munkája sem az.

4. Gyanúsan olcsó

Sajnos az, hogy egy fodrász magas árakkal dolgozik, még korántsem jelent garanciát arra, hogy tökéletes hajat fog vágni neked és még kedves és figyelmes is lesz. Az azonban árulkodó jel lehet, ha a többihez viszonyítva gyanúsan olcsó – a magas minőségű, professzionális hajfestékeknek, samponoknak, hajápolóknak, hajfixálóknak ugyanis magasabb ára van – és elképzelhetetlen az, hogy a fodrász úgy dolgozzon, hogy munkája ne jelentsen neki hasznot. Tehát az olcsó árkategóriás fodrász lehet, hogy jól vág hajat, de ha nem igényes arra, hogy professzionális, megbízható alapanyagokkal dolgozzon, akkor messze érdemes elkerülni, mert a végén a hajad húzza a rövidebbet.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.