Felkészültél? Ez az 5 lakberendezési trend határozza meg az idei őszi szezont

Couple,Decorating,Room,With,Pictures,Together.,Interior,Design
Shutterstock - New Africa
enteriőr lakberendezés ősz
Nagy visszatérők, merész minták, izgalmas párosítások. Az idei őszi szezonban jó néhány lakberendezési trend újdonságként érkezik, ám több tavaly már népszerű kedvenc, mint a meleg tónusok, játékos textúrák, jól variálható kiegészítők teszik még varázslatosabbá otthonunkat a hideg hónapokban.

A lakberendezési trendek területén idén ősszel a nosztalgia és a modernitás keveréke kerül előtérbe. Ezúttal időtálló alapbútorokkal, jól variálható klasszikusokkal alapozhatod meg otthonod belső tereit, miközben a friss trendek játékos textúrákkal, merész mintákkal dobják fel a szürke hétköznapokat. A hangsúlyos kontrasztok, a puha anyagok és a letisztult bútorok megteremtik otthonod békés, meghitt hangulatát, biztosítva a pihentető elvonulást és feltöltődés lehetőségét. És ami legjobb, hogy már néhány apró kiegészítő, díszpárna vagy ágytakaró is elegendő az igazi kuckós hangulat megteremtéséhez.

Lakberendezési trend az idei őszi szezonra
5 lakberendezési trend az idei őszi szezonra
Forrás: Shutterstock

Lakberendezési trend - az idei őszi szezon nagy kedvencei

  • A nosztalgikus pillanatokért

A retro és vintage design, a ’70-es évek ihlette bútorok 2024 őszén is központi elemei a trendeknek. A stílus újjáéledését láthatjuk a geometriai mintákban, gazdag földszínekben és ívelt vonalvezetésű bútorokban, amelyek egyszerre játékosak és kifinomultak. Az ismerős design modern csavarral jelenik meg többek között a JYSK kollekciójában is. Az egyik ilyen különleges darab ez a pihe-puha, teddy plüss fotel.

Ár: 42.500 Ft
Forrás: jysk.hu
  • A természet meleg érintése

Ha jobban megnézzük a legújabb trendeknek megfelelő enteriőröket, feltűnhet, hogy mindenhol megjelennek az olyan megújuló anyagok, mint a fa, az üveg, a bambusz, a szizál (mexikói származású egyszikű növényfaj) és a lenvászon, melyek közvetlen kapcsolatot teremtenek az épített környezet és a természet szépsége között. A természetes anyagokból készült tárgyak, dekorációk, textilek és szőnyegek idén ősszel a fénykorukat élik. A mi személyes kedvencünk ez a különleges jutaszőnyeg a H&M kínálatából.

Ár: 12.495 Ft
Forrás:  H&M 
  • Harmonikus földszínek, meleg otthon

Idén végre reflektorfénybe kerülnek az őszi szezon nyugalmat és eleganciát sugárzó földszínei. A fehér, szürke és a bézs, a tejeskávé és a barna árnyalataival keverve adnak egy klasszikus, letisztult alapot, amíg a kék, a halványlila, a világos terrakotta a mézsárga és smaragdzöld természetes melegséggel töltik fel a teret. A monokróm alapszínek könnyen feldobhatók és játékosan variálhatók az üdébb árnyalatokkal is, miközben megőrizhető velük a minimalista megjelenés is. Ilyen többek között ez a fonott kosár, ami praktikus újságok, párnák tárolására, és minden otthonba remekül illik.

Ár: 3.990 Ft
Forrás: ikea.hu
  • Lekerekített élek és organikus formák

A belső tereket idén ősszel szinte ellepik a lágy, lekerekített élek és a természet ihlette formák, amelyek finom stílust és különleges harmóniát kölcsönöznek az enteriőrnek. A stílus a bútoroktól kezdve a tükrökön, a szőnyegeken át a textíliákig és apróbb kiegészítőkig mindenhol visszaköszön. Az éles, markáns vonalakkal felszerelt terek tágasak, kényelmesek és a szögletes, geometrikus minták ellenére is otthonosnak tűnnek. Ha tetszik ez az irányzat, válaszd például ezt a különleges tükröt.

Ár: 12.500 Ft
Forrás: jysk.hu
  • Strukturált felületek

Az őszi trend érdekes textúrákkal, bordázott felületekkel, buklé szövetekkel ragadja meg a figyelmet. A gyapjú és a nyers, természetes fa felületek a bútorokban és kiegészítőkben is megjelennek, gazdag, rétegzett hatást teremtve. A strukturált elemek, mint például a hullámos vázák vagy a pliszírozott textíliák dinamikussá teszik a designt. A természetazonos anyagok meghitt, otthonos atmoszférát, skandináv hygge életérzést teremtenek, tele egyéniséggel és melegséggel, amitől otthonunk igazi menedék lesz a hidegebb hónapok alatt is.

Ár: 16.890 Ft
Forrás: bonami.hu

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.