5 tipp a lelapuló haj ellen – Ezeket próbáld ki, ha optikailag dús hajat szeretnél

Dús hajó nő
Shutterstock - Egor Mayer
volumen frizura fodrászat
Talán bátran állíthatjuk, hogy a megjelenés legfontosabb tényezői között emlegethetjük a frizurát. Hiába öltözöl fel a legújabb trendnek megfelelően, ha a hajad úgy lapul a fejedre, mint egy úszósapka, akkor az összhatás a legkevésbé sem lesz csábító. De mit tehetünk a lelapuló haj ellen?

Akár vékony, akár vastag szálú a hajad, rettentően dühítő, amikor bármit csinálsz, semmi tartása, csak rálapul a fejedre . Ennél még az is jobb, ha összekötöd, vagy felveszel egy sapkát. Szerencsére azonban több olyan módszer is létezik, amelynek a segítségével volument adhatunk a hajunknak és elkerülhetjük a lelapuló haj okozta bosszúságokat.

lelapuló haj
A lelapuló haj nagyon dühítő lehet, érdemes megfogadni a dús hatásra vonatkozó tanácsokat
Forrás: Shutterstock

Íme néhány jó tanács a lelapuló haj ellen

1. Hajvágásnál válaszd a dúsabb fazonokat!

hajvágás
Hajvágásnál válaszd a dúsabb fazonokat
Forrás: Shutterstock

Ha hosszú, egyenes szálú hajad van és azt szeretnéd, hogy hajad dúsabbnak hasson, nincs könnyű dolgod. Érdemes olyan frizurát vágatni a fodrászoddal, amely réteges, és kerülni az egyhosszú fazonokat – így több teltséget és élénkséget kölcsönözhetsz hajkoronádnak. Ha vékony a hajad, akkor ez különösen előnyös tipp lehet számodra, mivel vizuálisan teltebbé fogja varázsolni.

2. Használj megfelelő sampont és balzsamot!

hajbalzsam
Fontos a megfelelő sampon és balzsam használata
Forrás: Shutterstock

A 2 az 1-ben és a sérült hajra való samponok például gyakran túl nehezek és elősegítik a haj lelapulását. Válassz inkább könnyű textúrájú termékeket, amelyek erősítik a haj volumenét és nem nehezítik el azt. A haj megfelelő hidratálása nagyon fontos, azonban érdemes olyan magas minőségű, professzionális termékcsaládokból válogatni, amelyek nem csak erősítik és hidratálják, hanem könnyen formázhatóvá teszik a hajadat.

3. Professzionális hajhabot válassz!

Hajhab
Professzionális hajhabot használj
Forrás: Shutterstock

A jó minőségű hajhab használata kulcsfontosságú a megfelelő tartás elérése érdekében. Figyelj arra, hogy ne ragadós hajhabot válassz. Léteznek olyan termékek is, amik amellett, hogy tartást adnak, táplálják a hajad, valamint fény- és hővédelemmel is rendelkeznek.

4. Figyelj a szárításra!

szőke nő körkefével
Hajszárításhoz használhatsz nagyobb körkefét is
Forrás: Shutterstock

Fontos, hogy a hajszárítást törölközőszáraz hajjal, hajhab használata után kezdd el. Használhatsz tőemelő spray-t is, de ez is kizárólag professzionális termék legyen. A tőemelő poroktól óvakodj, ezeket maximum nyáron és nagyon ritkán használd; például, ha egy jeles eseményen veszel részt, és  izzadsz; a mindennapi használat során nagyon káros lehet. A hajszárításnál előnyös, ha előre hajolva szárítod a hajad, vagy egy nagyobb körkefe, vagy diffúzor segítségével magasra emeled a hajad tövét. Ujjaiddal többször túrd át a hajad szárítás közben – ezzel is dúsabb hatást érhetsz el.

5. Tupírozz!

Dús hajó nő
Kis tupír nem árthat
Forrás: Shutterstock

Nem kell megijedni: egy megfelelően hidratált hajnak nem árthat egy kis tupír – de azért ne vidd túlzásba. Egy jó tupírfésű csodákra képes: a segítségével megemelheted a hajtöveidet és dúsabb hatást érhetsz el.

6. Használj hajlakkot!

hajlakkozás
Válassz professzionális hajlakkot
Forrás: Shutterstock

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy olyan hajformázó termékeket válassz, amelyek professzionális és megbízható cégektől származnak – nem érdemes például a hajlakkon spórolni, mert ha nem jó minőségű hajlakkot használsz, azzal jelentős károkat okozhatsz a hajadnak, ráadásul a gyenge minőségű lakkok könnyen ragadnak és elnehezítik a hajat. A dús hatás elérése érdekében hajolj előre és fújd át vele a rétegeket – majd távolabbról fújhatsz a hajad tövére is – ügyelve arra, hogy ne vidd túlzásba a lakkozást.

7. Vesd be a száraz sampont!

Nő száraz samponnal
A zsíros haj ellen vesd be a száraz sampont
Forrás: Shutterstock

Időnként egy kis száraz sampont is bevethetsz, a zsíros haj ugyanis könnyen lelapul – nagy segítség lehet ez a csodatermék, ha nincs időd hajat mosni, de magas hajtöveket szeretnél.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.