Parfümdilemma: ezekre a helyekre sose fújj a kedvenc illatodból!

Young,Woman,With,Short,Blonde,Haircut.,Portrait,Of,Beautiful,Model
Shutterstock/Copyright (c) 2019 popcorner/Shutterstock. No use without permission. - popcorner
parfüm parfüm kiválasztás illat
Egy izgalmas illat kiemeli nőiességed, és fokozhatja az önbizalmad. Nem mindegy azonban, hogyan és hová fújod a parfümöt a testeden. Ezeket a területeket jobb, ha messziről elkerülöd.

Parfüm nélkül a legtöbben szinte valósággal meztelennek érezzük magukat. Nem csoda, hisz egy finoman meglibbenő illat felhívja ránk a figyelmet, lehetőséget ad számunkra, hogy kifejezzük egyedi stílusunkat, de képes akár emlékeket és érzelmeket is felidézni más emberekben, így hatást gyakorolhatunk másokra és vonzóbbá válhatunk a szemükben. De hogy lesz egész nap tartós?

parfüm
Parfüm használata során hagyjuk ki a dekoltázsunkat
Forrás: Shutterstock

Parfüm, ami egész nap kitart

A megfelelő illat kiválasztása az első lépés. Ahhoz, hogy a parfüm egész nap kitartson és valóban érvényesüljön, kulcsfontosságú a jó alkalmazási technika.

Fontos! Soha ne válassz illatot online. Az illat érzelmi választás, ezért a legjobb, ha személyesen választod ki kedvenc parfümödet. Tapasztald meg az illatot teljes egészében – fogd kézbe a palackot, szagolj bele, fújd magadra és figyeld, hogy az illat hogyan változik a bőrödön.

A parfüm helyes felvitelének titka:

Dekoltázsra, hajra sose fújj parfümöt

Bár az egyértelmű, hogy a szemedbe nem kerülhet a parfüm, vannak, akik úgy fújják magukra, hogy olykor-olykor az arcukra is jut a permetből egy kicsi. Érdemes azonban ezt elkerülni. A legtöbb termék alkoholt tartalmaz, ez pedig irritálhatja a bőrt, kiütést, hosszú távon pedig bőrszárazságot vagy pattanásokat is okozhat.

Hagyd ki a ruhádat a buliból

A legtöbben szeretünk gazdag illatfelhőbe burkolózni, enne érdekében szándékosan a ruhánkra is  fújjunk a parfümből. Ez egyrészt elszíneződést okozhat az anyagokon, másrészt teljesen másképp fejti ki a hatását egy-egy illat így, mint a bőrödön viselve.

Young,Beautiful,Woman,With,A,Bottle,Of,Perfume.,Model,With
Parfüm választásakor ne szagoljunk meg egyszerre három illatnál többet
Forrás: Shutterstock

Soha ne dörzsöld össze

Rohanós reggeleken általában a csuklónkra fújunk az illatból, majd összedörzsöljük azokat. Ez azonban egy helytelen gyakorlat, amely akár a parfüm illatát is befolyásolhatja. Ezért soha ne vigyük fel a parfümöt csak az egyik csuklónkra, majd összedörzsöljük a másikkal. Ezzel megzavarjuk a parfüm szerkezetét és jelentősen lerövidítjük annak hatását.

Csak a pulzáló pontokra fújj belőle

A mondás szerint oda kell fújni, ahol pusziért vágynánk! Parfümszakértők szerint a pulzuspontok (csuklók belső fele, comb belső fele, térdhajlat, bokák belső fele) melege felmelegíti az illatot, és lehetővé teszi, hogy a parfüm intenzív és hosszan tartó legyen. Ha azonban a tested más pontjaira fújsz az illatból, előfordulhat, hogy az illat már azelőtt elillan, hogy kilépnél a lakásból.

Young,Woman,Testing,And,Applying,Parfume
A parfümök használatának fontos szabálya a mértékletesség
Forrás: Shutterstock

Amire még figyelj egy illat kiválasztásánál:

  • A parfüm mindig az úgynevezett pulzáló pontokra, azaz a csukló fölé, a könyökhajlatra, illetve a fülcimpa mögé kerüljön, mert itt vékonyabb a bőrünk
       • Fontos, hogy a megfelelő távolságból fújjuk magunkra. Máskülönben az alkoholnak nem lesz ideje elpárologni a levegőben, és emiatt a parfüm bizonyos illatkomponensei nem fognak tudni érvényesülni
       • Legyünk mértékletesek: ha az illat testápolóját is használjuk, a parfümből elég lesz egy minimális mennyiség
       • Napozás, szolárium használat előtt kerüljük a parfümhasználatot, hiszen az érintett bőrfelület másképp barnulhat, és így foltossá válhat a bőrünk 

És ne feledd! A parfüm a sötét és hűvös helyeket kedveli, így itt az intenzitását és az élettartamát is megőrzi. Ezért használat után érdemes mindig visszatenni a dobozába.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.