Őszi szépségápolás: ha imádod a sütőtököt, ezeket muszáj kipróbálnod - Termékekkel, árakkal

Satisfied,Woman,Applying,Mousturizer,Cream,On,Her,Face,In,Winter
Shutterstock - Antonio Guillem
arcbőr szépségápolás sütőtök
A sütőtök nem csak finom, de magas A-vitamin-tartalmának hála késlelteti az öregedést, és segíti a fiatalos bőr fenntartását. Az őszi szépségápolás királynője mindemellett hozzájárul a kollagén termeléshez is.

Őszi szépségápolás nélkül jobb, ha nem vágsz bele az őszbe! Az évszakváltás ugyanis nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással, de a hideg reggelek, a fagyos éjszakák és folyton a rövidülő nappalok a bőrünket is megviselik. A problémára szerencsére többféle megoldás van, az egyik ilyen a sütőtök.

Woman's,Holding,Botles,With,Spa,Cosmetics,Against,Gray,Wall.,Beauty
Őszi szépségápolás alapja: a bőr hidratálása, táplálása és a radírozás
Forrás: Shutterstock

Őszi szépségápolás mesterfokon

Az évszak egyik szezonális és méltán kedvelt zöldsége a sütőtök, amely nem csupán ezer módon elkészíthető és nagyon ízletes, de tele van értékes hatóanyagokkal is. Magas A-, B-, C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően az egyik legjobb megoldás az immunrendszer erősítésére, remek gyulladáscsökkentő és gazdag béta-karotinban, ami hozzájárul a szép, egészséges bőr és az éles látás fenntartásához.

Termékajánlónk révén most megmutatjuk, hogyan és mely összetevők segítségével tudod magasabb szintre emelni a szépségápolási rutinod a hűvösebb évszakban.

1. Őszi arcápolás, hámlasztás

A szép és a ragyogó arcbőr között a különbség a hámlasztás. Ez a szépítő eljárás ahogy idősödünk, úgy válik egyre fontosabbá. Ahhoz, hogy az értékes hidratáló krémek még hatékonyabban fel tudjanak szívódni, érdemes legalább heti egy-két alkalommal hámlasztót is használnunk. Ha még nem vagyunk ebben járatosak, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen hámlasztót választunk.

Real,Life,Living,Van,Life,People.,One,Woman,Inside,Her
Ha őszi szépségápolás, akkor hámlasztás
Forrás: Shutterstock

Mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy mit bír el, ha hámlasztásról van szó. Az otthoni kémiai hámlasztás alapvetően gyengéd, és nem lehet összehasonlítani a kozmetikai hámlasztással. Ha jól használod, pihe-puha, tiszta bőr lesz a végeredmény.

Ha érzékeny a bőröd, válaszd az Eeny Meeny - Pumpkin Smoothing Peel - Sütőtök Hámlasztóját.

Eeny Meeny - Pumpkin Smoothing Peel - Sütőtök Hámlasztó Ár: 4500 Ft
Forrás: cosibella.hu

2. Gazdag hidratálás, táplálás

Az őszi arcápolás szinte elképzelhetetlen tápláló-hidratáló krémek nélkül. A jól megválasztott krémek nedvességet visznek a bőrbe. A hidratálás pedig minden bőrtípusnak nagyon fontos. Bőrtípusunknak megfelelően használhatunk száraz bőrre sűrűbb, gazdagabb textúrájú krémet, zsíros bőrre olajmentes hidratálót. A mi nagy kedvencünk az Ingrid Sütőtök Fiatalító hatású arckrém, amely hatékonyan javítja az arc bőrének textúráját és természetes komfortérzetét.

Ingrid Sütőtök Fiatalító hatású arckrém Ár: 2.199 Ft
Forrás: aglaean.com

3. Őszi megújulás, regenerálódás

Az őszi arcápolás során előtérbe kerülnek az éjszakai maszkok. Egy éjszakai maszkkal segítheted bőröd regenerálódását, így reggelre arcbőröd sokkal hidratáltabbá, megjelenésed ragyogóbbá válik. A hidegebb hónapokban kimondottan ajánljuk a The Body Shop Sütőtökös Ragyogásfokozó Arcmaszkját, amellyel örökre búcsút inthetsz a fakó, fénytelen arcbőrnek.

The Body Shop sütőtökös ragyogásfokozó arcmaszk Ár: 11.990 Ft
Forrás: The Body Shop

4. Viszlát száraz, berepedezett ajkak

A szeles, őszi napokon kiemelt figyelmet kell szentelnünk az ajakápolásra. Bár a reggeli rohanásban hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a területet, ami csúf, kicserepesedett ajkakat eredményez. Ajkainkat ugyanúgy radírozni és hidratálni kell, azonban ha nincs időd erre az időigényes folyamatra, válaszd a Naturalskin Pumpkin spice ajakápolóját, amely organikus sheavaj és jojobaolaj tartalmának köszönhetően puhít, regenerál, intenzív sütőtök-, fahéj-, szegfűszeg- és kardamom illatával pedig igazán őszi-téli hangulatúvá varázsolja az őszi pillanatokat.

Naturalskin Pumpkin spice ajakápoló Ár: 1.940 Ft
Forrás: ecco-verde.hu

Az ajakbalzsamok olajokat és hidratáló összetevőket tartalmaznak, amelyek nyugtatják a száraz bőrt. Védőréteget képeznek a felszínén, amely magába zárja a nedvességet és megelőzi, hogy a káros anyagok vagy a környezeti stressz hatással legyen az alatt lévő bőrre.

5. Őszi hajápolás a sütőtök erejével

A sütőtökben található A-vitamin segíthet az egészséges haj növekedésében és megőrzésében. A sütőtök kivonatok gyakran megtalálhatók hajápolási termékekben, például samponokban és balzsamokban. A mi személyes kedvencünk a Vegetable Beauty Erősítő sampon, amelyet a gyenge, törékeny és vékony szálú haj kezelésére fejlesztettek ki, és sütőtök-, bambusz-, ginzeng- és gingko-biloba kivonatot is tartalmaz.

Vegetable Beauty Sampon Sütőtök Kivonattal Ár: 2.900 Ft
Forrás: Vegetable Beauty

+1. Az arctorna csodája

Hiszed vagy sem, de az arctorna csodákra képes. Az arctorna gyakori alkalmazásának köszönhetően erősödnek az arcizmok, feszesebb lesz a bőr és rugalmassá  válik a kötőszövet. Hatására kisimulnak a ráncok a homlokon, a szem és a száj körül, mindemellett visszahúzódik az a fránya toka is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.