Gyönyörű fotón Diana hercegné gyerekkori otthona: bátyja osztott meg róla felvételt

Aerial Photograph of Althorp, Northamptonshire
Getty Images/David Goddard -
Charles Spencer Althorp fotó Diana hercegné
Althorp története a 15. századig nyúlik vissza, azóta van a Spencer család felmenőinek birtokában. Charles Spencer a 9. gróf, aki birtokolja a területet és a rajta fekvő kastélyszerű épületet, ahol Diana hercegnével együtt felnőtt.

132 évvel ezelőtt, 1892-ben készítették azt a fekete-fehér fotót, amelyet Charles Spencer megosztott a Twitteren. A képen, amelyet Diana hercegné bátyja megmutatott Althorp és a brit történelem rajongóinak, a könyvtárszoba látható, a padlótól a mennyezetig érő könyvespolcokkal borítva.

Charles Spencer gróf, Diana hercegné bátyja
Charles Spencer gróf, Diana hercegné bátyja
Forrás: AFP 

Diana hercegné és testvére ebben a csodálatos épületben nőtt fel

A bejegyzéshez Earl Spencer azt írta: „Csodálatos felvétel Althorp könyvtáráról. 132 évvel ezelőtt.”

„Csodálatos szoba! Elképesztő, milyen dizájn és építészet létezett a modern technológia előtt" — reagált az egyik követője, egy másik hozzátette: „Köszönjük, hogy ilyen keményen dolgozik azon, hogy megőrizze ezeket a gyönyörű helyeket és történelmüket!”

A könyvtárszoba jelenlegi állapotáról Charles Spencer volt felesége, Karen osztott meg fotót az Instagramon. Bár egy hónappal ezelőtt elváltak, az exfeleség továbbra is az épületben él, Althorp grófnéjaként.

Althorpnak gazdag történelme van, ám nagy része még felfedezésre vár. Charles és volt felesége, Karen Spencer grófné korábban is osztottak meg a közösségi médiában képeket a birtokról, Karen heti hírlevelet is küld a rajongóknak, amelyben mindenről beszámol, ami Althorpban történik. Amikor kiderült, hogy Diana hercegné bátyja és felesége válnak, a rajongók egyik első kérdése az volt, hogy mi lesz Karen a kastélyban végzett munkájával.

Charles és Karen 13 évig voltak házasok, egy közös lányuk van, a 12 éves Lady Charlotte. A gróf először a szakításukról így nyilatkozott:

„Mérhetetlenül szomorú. Csak a gyermekeimnek és unokáimnak akarom szentelni magam, Karennek pedig sok boldogságot kívánok a jövőre nézve”.

Diana hercegné testvérének nem Lady Charlotte az egyetlen gyereke. Charlesnak és első feleségének, Victoria Aitkinnek négy közös gyermeke van: Lady Kitty Spencer, az ikrek, Eliza és Amelia Spencer, valamint Louis Spencer, Althorp vikomtja. Második feleségével, Caroline Freuddal is van két közös gyereke, Edmund és Lara.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.