Faye Dunaway mentális problémáiról vallott: depresszió és alkoholizmus keserítette meg az életét

Roman Polanski Faye Dunaway jack nicholson
A színésznő egyáltalán nem volt könnyű ember, ezt ő maga is elismeri. Faye Dunaway a róla szóló dokuban vallott élete nehéz időszakairól.

1974-es forgatási emlékét idézte fel Faye Dunaway. A Roman Polanski rendezte Chinatown című film éttermi vették fel Jack Nicholsonnal, de folyton le kellett állítani a forgatást, ugyanis a színésznő göndör haja nem "engedelmeskedett az elvárásoknak". "Nagyon feszült pillanat volt"  – mondta el Dunaway a Faye című új dokumentumfilmben. "Természetesen göndör hajam van, ezért a hajam nem akarja azt csinálni, amit mások mondanak neki" - tette hozzá, majd elmondta, Polanski végül úgy oldotta meg a problémát, hogy kihúzta Faye rakoncátlankodó hajszálát, aki annyira kiakadt, hogy Jack Nicholson ezt követően csak rettegett Faye-nek nevezte. 

Jack Nicholson And Faye Dunaway In 'Chinatown'
Faye Dunaway és  Jack Nicholson a Chinatownban
Forrás: Getty Images

Faye Dunaway a dokuban mentális gondjairól is beszélt

"Voltak időszakaim, amikor nagyon depressziós és rosszkedvű voltam: valójában bipoláris diagnózisom van" - mondta el Faye Dunaway. Ez azt jelent, hogy a hangulatod vagy nagyon jó, és rengeteg az energiád és olyat is bevállalsz, amit amúgy nem tennél, máskor az ágyból sem tudsz kikelni" - magyarázta Dunaway. Később Dunawaynek gyógyszereket írtak fel, amelyek segítettek neki és jobban lett. "Csendesebb vagyok már, de a pályafutásom során tény, hogy nem könnyítettem meg a kollégái dolgát és ez a betegségem miatt is volt. De nem akarok kifogást keresni magamnak, hiszen ezzel együtt is felelős vagyok a tettimért" - nyilatkozta a színésznő

 

Faye Dunaway
Faye Dunaway mentális problémákkal küzdött 
Forrás: Getty Images

Alkoholproblémákkal is küzdött

"Én átmentem egy olyan időszakon, amikor problémáim voltak az alkohollal. Ahogy az apámnak is. Ez örökletes, de már jól vagyok, 15 éve részt veszek egy programban" - nyilatkozta Faye. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.