"Az anya és fia közötti kötelék örökkévaló" - Harry herceg Dianával való kapcsolatáról beszélt

Harry herceg Pat Tillman-díj
Getty Images/Frazer Harrison -
díj veterán Diana hercegné Harry herceg
Veteránoknak járó díjat vett át, eközben beszélt az anyák és a fiaik közötti kötelékről. Nem volt mindenki boldog ugyanis, hogy Harry herceg vette át az elismerést.

Harry herceg kitüntetésben részesült, beszédében pedig az anyák és a fiaik közötti szoros köteléket méltatta. "Örökkévaló" - utalt ezzel Diana és az ő kapcsolatára, de a kedélyeket is szerette volna ezzel csillapítani. Nem mindenki örült ugyanis, hogy ő kapta a díjat.

Harry herceg Pat Tillman-díj
Harry herceg Dianával való kapcsolatáról beszélt a díj átvételekor
Forrás: Getty Images via AFP

Harry herceg Dianával való kapcsolatáról beszélt

Harry herceg egy veteránoknak szánt díjat vett át, aminek nem mindenki örült. Legfőképp annak a férfinak az édesanyja nem, akiről a díjat elnevezték. Mary nem is tartotta magában a véleményét, "megdöbbentette", hogy a fia kitüntetését "egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyiség" kapja. 

"Vannak olyan jelöltek, akik sokkal méltóbbak lennének erre"

 - mondta Mary. "Ezek a személyek nem rendelkeznek annyi pénzzel, olyan forrásokkal, kapcsolatokkal vagy kiváltságokkal, mint Harry herceg."

 

Többen is arra szólították fel a herceget, hogy utasítsa vissza a Pat Tillman-díjat, köztük a brit királyi haditengerészet korábbi vezetője, Lord West.

 A herceg azonban elengedte a füle mellett a kritikákat, és nemrég átvette a díjat. Beszédében az anyák és fiaik közötti köteléket méltatta, utalva ezzel kapcsolatára néhai édesanyjával, Dianával, de természetesen Pat Tillman anyjának is üzent.

"Az ő kiállása Pat öröksége mellett mélyen személyes, és ezt tisztelem" - mondta az elesett katona édesanyjáról. 

"Az anya és fia közötti kötelék örökkévaló, és túlmutat még a legnagyobb veszteségeken is"

 - tette hozzá Harry.

Harry herceg Pat Tillman-díja
Pat Tillman néhai katonáról nevezték el a díjat, amit idén Harry herceg vehetett át
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Ki volt Pat Tillman?

A Pat Tillman-díj egy korábbi NFL-játékosról kapta a nevét, aki később az amerikai hadseregben szolgált. A férfi 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után feladta jövedelmező sportkarrierjét, hogy bevonuljon a hadseregbe, mielőtt 2004-ben Afganisztánban meghalt.

Miközben átvette a díjat három korábbi díjazottól, Harry - aki két alkalommal szolgált Afganisztánban - megjegyezte, hogy a katonáknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük, miután visszatérnek a szolgálatból. Majd a következőket mondta, Pat Tillman édesanyjának címezve: "Nem úgy állok itt, mint Harry herceg, a Pat Tillman-díj kitüntetettje, hanem az Invictus Games Alapítvány veteránjainak és a több mint 20 nemzet több ezer veteránjának és katonájának nevében, akik az Invictus Gamest valósággá tették. Ez a díj az övék, nem az enyém." 

Harry herceg Pat Tillman-díj, Meghan Markle
Harry herceg mellett ott volt felesége, Meghan Markle
Forrás: Getty Images for W+P/Kevin Mazur

Harry herceget az eseményre felesége, Meghan Markle is elkísérte. A páros ezzel a lépéssel enyhítheti a kapcsolatuk válságáról szóló pletykákat, ugyanis nemrég felmerült, hogy a válás szélére kerülhetnek

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.