Julia Roberts kiakadt: a nyilvánosság előtt alázta meg Steven Spielberg

FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin -
konfliktus steven spielberg Julia Roberts
Pletykák szerint a két hollywoodi sztárnak komoly nézeteltérései voltak a Hook forgatásán. Julia Roberts állítólag több kollégájával is konfliktusba keveredett.

A két híresség a 1991-es Hook című filmben dolgozott együtt, amelyet Steven Spielberg rendezett. Julia Roberts Tinker Bell szerepét játszotta, ő a hűséges és szerethető tündér, aki segít Peter Pannek (Robin Williams)  visszaemlékezni arra, hogy ki is ő valójában, és visszanyerni elveszett képességeit. A Hook történet Peter Panról szól, aki felnőttként, Peter Banning néven éli mindennapjait, amíg régi ellensége, Hook kapitány el nem rabolja gyermekeit. Peter visszatér Sohaországba, hogy megmentse őket és újra felfedezze régi önmagát. A forgatáson állítólag eléggé puskaporos volt a hangulat, bár erre mind Julia Roberts, mind Steven Spielberg máshogy emlékszik vissza. 

Julia Roberts
Julia Roberts és Steven Spielberg a Hook forgatásán. 
Forrás: Getty Images

Julia Roberts gúnynevet is kapott a forgatás alatt

A színésznő a Hook forgatása során összeütközésbe került Spielberggel, és később az a hír járta, hogy Robertset a forgatáson a kollégái egy gúnynévvel emlegették. (Tinker Bell helyett Tinkerhell-nek nevezték). Julia Roberts állítólag később azt nyilatkozta, hogy sohasem hallott erről a becenévről. Azt azonban nem tagadta, hogy voltak feszült helyzetek a forgatás során. A híres rendező a forgatásról úgy nyilatkozott, hogy: "Nem volt túl jó időszak, hogy Julia és én együtt dolgozzunk" - vallotta be. Spielberget ezután megkérdezték, hogy dolgozna-e még valaha Robertsszel, de erre a kérdésre kitérő választ adott.

Ezután az interjú után Roberts a Variety Fairnek így nyilatkozott: "Úgy éreztem, mintha nagyon óvatosan kellett volna megválogatnia a szavait, amikor rólam kérdezték. Néztem, és azt gondoltam: Ez ugyanaz a férfi, akivel tejszínhab-csatákat vívtam a forgatáson?... Azt hiszem, néha talán túl nagy a kísértés, hogy a többséghez tartozzunk."

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.