Katalin és Vilmos így köszöntötte fel a 77 éves Kamilla királynét - Fotó

születésnap Kamilla királyné katalin hercegné
Az egész királyi család, köztük Katalin hercegné és Vilmos herceg is gratulált. Kamilla királyné 77 éves lett.

Kamilla királyné július 17-én lett 77 éves: a születésnap alkalmából Katalin hercegné és Vilmos herceg a Twitteren is felköszöntötte. A királyné születésnapja idén egy napra esik a parlamenti ülésszak megnyitásával, így Kamilla munkával töltötte az évfordulót. 

Kamilla királyné 77 éves lett
Kamilla királyné 77 éves lett
Forrás:  Getty Images

A 77 éves Kamilla királyné hivatalos úton volt

Kamilla királyné jó hangulatban volt Guernseyben, ahova Károllyal utazott. Annak ellenére mosollyal az arcán sétálgatott és kóstolgatta a szigetlakók nekik készített finomságait,hogy egy nappal korábban megsérült. Úgy tudni, bokaficamot szenvedett, amit a jobb lábán látható fásli is alátámaszt.

Kamillát a királyi család hivatalos oldalán is felköszöntötték.

Kamilla megítélése rengeteget változott az évek alatt

Amíg a britek évtizedekig nem zárták a szívükbe Kamillát, az utóbbi években a királyi család egyik legnépszerűbb tagja vált belőle. Amíg korábban azért nem kedvelték, mert köztudott volt, hogy Károly nem Dianát, hanem őt szereti, sőt, a rossznyelvek szerint Károly a legénybúcsúja előtt is Kamillával töltötte az idejét. Ami azonban egykor a népszerűlenségét okozta, az mára az egyik legfőbb erénye lett: álhatatosan támogatja Károlyt, mióta pedig kiderül, hogy férje rákbetegséggel küzd, rengeteg feladatot levesz a válláról. A britek szép lassan megkedvelték Kamillát, aki ma már magabiztosan áll ki a publikum elé és mond beszédet, ha szükséges. Diana hercegnének nyilvánvalóan Kamilla sosem volt a szíve csücske, nagy jövőt jósolt neki. Úgy tudni, előre látta, hogy idővel Károly méltó társa lehet, és azt még ő sem volta kétségbe, hogy férjét és Kamillát igaz szerelem köti össze. 

Mi történne Kamillával, ha Károly meghalna? 

Bár úgy tűnik, Károly király egyre jobban van, óhatatlanul felmerül a kérdés, mi lesz Kamilla sorsa, ha férje meghal. Annyi bizonyos, hogy ha túléli Károlyt, Vilmos kerül a trónra, Katalin királyné lesz, Kamilla pedig nem királyné, hanem a király özvegye titulust kapja, ám ellenek ellenére ha nem a visszavonulás mellett dönt,  továbbra is fontos szerepet tölthet be a királyi udvarban, hasonlóan Erzsébethez, a néhai II. Erzsébet édesanyjához, aki férje, György halála után is aktívan részt vett a királyi eseményeken és támogatást nyújtott lánya, II. Erzsébet királynő számára. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.