Károly királyt Harry hercegről kérdezték: szívszorító válasza mindössze két szóból állt

Károly király
Getty Images - WPA Pool
királyi család Károly király Harry herceg Tartalék
Harry herceg 2020-ban feladta a királyi családban betöltött szerepét, hogy Kaliforniába költözzön a családjával. Azóta ritkán találkozik a rokonaival, ám a britek nagyon szeretnék, ha újra a királyi család része lenne, és ezt Károly királynak is felvetették. A válasz nem maradt el.

Az egyik londoni egyetem 125 éves fennállását ünneplő emléktábla-avatáson vett részt a brit uralkodó 2023 februárjában, ahol a diákok órákig vártak arra, hogy kezet rázhassanak végre az uralkodóval. Amikor ez végre megtörtént, kézfogás közben az egyik férfi fennhangon kérte a királyt: „Hozza vissza Harryt, kérem, vissza tudná hozni, uram?”. Először úgy tűnt, hogy az uralkodó nem hallja, mit kértek tőle, ezért megkérdezte: „Kit?” A férfi azt válaszolta: „Harry, az ön fia”. Mire Károly király rövid, de annál elkeseredettebb kétszavas választ adott:  „Jó lenne”.

Károly király
Károly király szívszorító választ adott a kérésre: hozza haza Harry herceget
Forrás: AFP

Az Oprah-interjú és a Tartalék verte ki a biztosítékot Károly királynál

Károly király és legfiatalabb fia, Harry herceg kapcsolata igencsak fagyos, amióta 2023-ban megjelent Harry memoárja, a Tartalék, illetve felesége, Meghan Markle oldalán az Oprah Winfrey-nek adott interjúban az életéről és a királyi családban hercegként betöltött szerepéről mesélt. Az interjúban részletesen meséltek arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy elhagyják a királyi családot.

Harry herceg a könyvében részletezte, milyen volt a bátyja árnyékában felnőni, hogyan élte meg édesanyja halálát és írt a katonaságnál töltött idejéről is.

„Az örökös és a tartalék — nem volt ebben ítélkezés, de kétértelműség sem. Én voltam az árnyék, a támasz, a B-terv. Arra az esetre hoztak a világra, ha Vilmossal történne valami” — írta elkeseredett vallomásában Harry herceg.

A britek reménykedtek, hogy Károly király nemrégiben felállított rákdiagnózisa némiképp helyrehozza a megromlott kapcsolatot a királyi család és Harry között, és egy kis ideig úgy tűnt, hogy ez így is lesz, amikor Harry, miután megtudta, hogy apja beteg, hazarepült Angliába. Ám a találkozó Károly királlyal mindössze 45 percig tartott, Harry herceg pedig összesen csupán 25 órát tartózkodott Londonban.

Később a hazautazásáról beszélve Harry így nyilatkozott: „Hálás vagyok azért, hogy felszállhattam egy repülőre, és meglátogathattam őt, és  egy kevés időt vele tölthettem”.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.