Katalin és Sarolta megérkeztek Wimbledonba: álló ovációval fogadták a nagybeteg hercegnét

Katalin hercegné, Wimbledon, 2024
Getty Images - Karwai Tang
brit királyi család wimbledon katalin hercegné
Helyi idő szerint délután 3-kor, magyar idő szerint 2-kor kezdődött a férfi döntő Wimbledonban, amit a szerb Novak Djokovic és a spanyol Carlos Alcaraz játszanak. Katalin hercegné nagy teniszrajongó, idén sem hagyta ki a versenyt, de a megjelenése csak az utolsó pillaatban vált biztossá.

Jó ideje mindenki azt találgatta, vajon láthatjuk-e a tenisztornán Katalin hercegnét. A palota tegnap végre megerősítette, hogy a szombati női döntőn ugyan nem vesz részt Vilmos herceg felesége, de vasárnap biztosan tiszteletét teszi, és szokásához híven át is adja a trófeát a nyertesnek. Katalin hercegnő egy elegáns lila ruhát viselt arany fülbevalóval, kislánya, Sarolta egy pedig egy fodros, pöttyös ruhában tündökölt.

Katalin hercegné, Sarolta hercegnő, Wimbledon 2024
Katalin hercegné és Sarolta Wimbledonban
Forrás: AFP

A hercegnét a kislánya, Sarolta és testvére, Pippa Middleton kísérte el. Az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy ki megy Katalinnal. Tavaly a kis Lajos hercegen kívül a család minden tagja ott volt Wimbledonban, Vilmosnak azonban egészen biztos más dolga lesz ma este. Berlinbe utazik, hogy megnézze az Eb-döntőt, amelynek egyik résztvevője az angol válogatott.

Katalinnak ez a második hivatalos megjelenése, mióta egy videóüzenetben bejelentette, hogy rákkal küzd, és megelőző kemoterápiás kezelést kap. Június 15-én részt vett Károly király születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour parádén. A hercegné nem jelent meg egyébként Vilmos herceg jótékonysági pólómeccsén sem pénteken, pedig tavaly ott volt, ő adta át férjének a győztes csapatnak járó trófeát, majd csókkal köszönötötte.

Nem csak nézni szereti Katalin hercegné a teniszt

Katalin teniszszeretete gyerekkorára nyúlik vissza, és Wimbledont csak egyszer hagyta ki – 2013-ban, amikor terhes volt György herceggel. Azt is tudni, hogy nem csak nézni szereti ezt a sportot, a hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is. 

Sztárparédá volt szombaton Wimbledonban

A szombati női döntőn - amit egy kétórás, háromszettes játék után a cseh Barbora Krejcíková nyert meg az olasz Jasmine Paolini ellen - igazi sztárparádénak lehettünk szemtanúi. Helyet foglalt a királyi páholyban Meg Bellamy színésznő, aki Katalin alakította A Korona című sorozatban, és ott volt Helen Mirren, aki Oscar-díjat kapott A királynő című filmben nyújtott alakításáért. Láthattuk Zendayát is, aki nemrégiben a Challengers című alkotásban, a tenisz világában játszódó romantikus vígjátékban játszott, de tiszteletét tette Tom Cruise, Kate Beckinsale és Hugh Jackman is.

Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5
Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5
Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5

A hercegnét hatalmas tapssal köszöntötték, mikor elfoglalta helyét a királyi páholyban. Talán egy kicsit meg is hatódott a kedves fogadtatástól. Sarolta hercegnőtől pedig nem volt büszkébb kislány a Földön, az arckifejezése mindent elárult

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.