Elhunyt a Vízipók-csodapók alkotója, Kertész György

Kertész György
diafilm.hu -
gyász Kertész György rajzfilmsorozat
Kilencvenhét éves korában elhunyt az egyik legkedveltebb magyar rajzfilm-sorozat írója. A Vízipók-csodapók alkotójának halálát fia jelentette be közösségi oldalán.

A rajzfilmet, amelyet Bálint Ágnes dramaturggal közösen írt, 1978 és 1988 között sugározta a Magyar Televízió. A Vízipók-csodapók írójának halálát fia jelentette be közösségi oldalán. 

Kertész György
Elhunyt Kertész György, a Vízipók-csodapók alkotója
Forrás: diafilm.hu

Több generáció ismeri és szereti a Vízipók-csodapók történeteit 

A mese a gyerekek mellett a felnőttek körében is nagy sikert aratott. Egy egész estés, digitálisan felújított rajzjátékfilm is készült belőle 2019-ben. Fontos üzenetet is közvetített, hiszen az élővizek világáról, természetes vizeink, környezetünk védelméről és szólt.

Ifjabb Kertész György azt írta, édesapja tartalmasan, szeretetben töltött 97 év után, múlt éjjel köszönt el a földi léttől. 

Egészen utolsó hónapjaiig alkotott, életében többet adott, mint kért. Generációkat tanított szakmára, emberségre, a természet szeretetére.

- írta. Búcsúztatására - kérésének megfelelően - szűk családi körben kerül majd sor. 

A diafilm.hu oldalon olvasható, hogy Kertész György egyszer viccesen megemlítette: a mesefigurák karakterét sokszor ember-ismerősei ihlették – amit hivatalosan tagadott, mert sok találgatás, sőt sértődés is történt emiatt.  

vizipók
A Vízipók-csodapók fontos értékeket adott át
Forrás: diafilm.hu

A magyar mese történetének középpontjában a kis vízipók áll, aki barátaival él a tó partján. A mese a természet csodáit és a barátság fontosságát mutatja be szórakoztató és tanulságos formában. 

A Vízipók-csodapók történetei generációk óta elbűvölik a gyermekeket és szüleiket egyaránt. 

Gondoltad volna, hogy a Vízipók-csodapók rajzfilm egy percéhez legalább 500 rajzot készítettek, hogy a karakterek életre keljenek? 

Hallgasd meg a rajzfilm zenéjét a videóra kattintva:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.