Harry és Meghan újabb alkalmazottja mondott fel: három hónap után döntött a távozás mellett

harry herceg, meghan markle
Getty Images - Chris Jackson
felmondás kabinetfőnök Meghan Markle Harry & Meghan Harry herceg
A sussexi házaspár kabinetfőnöke, Josh Kettler mindössze három hónap után távozik pozíciójából. A férfi május elején kezdett el dolgozni Harry mellett, egy héttel azelőtt, hogy a herceg és Meghan hivatalos látogatást tett Nigériában.

Josh Kettler korábban a Cognixion nevű kommunikációs platformnál volt kabinetfőnök és stratégiai partnerségekért felelős vezető. Az elválás híre mindössze két héttel azután érkezett, hogy Francia Márquez, Kolumbia alelnöke bejelentette, hogy Harry herceg és Meghan Markle a jövőben Kolumbiába látogatnak. A látogatás pontos időpontját még nem közölték. 

Harry herceg, Meghan Markle
Harry és Meghan újabb alkalmazottja állt fel
Forrás: AFP 

Három hónap után felállt Harry és Meghan kabinetfőnöke

A hírről a People magazin számolt be, akik úgy tudják, hogy Josh Kettler közös megegyezéssel távozott a posztjáról, Harry és ő is úgy érezték, hogy nem ő a legalkalmasabb ember erre a pozícióra. A közös munkát három hónappal ezelőtt kezdték el, nem sokkal azelőtt, hogy a sussexi házaspár Nigéiában tett látogatást.

A hercegi pár egy korábbi alkalmazottja érdekes dolgot fogalmazott meg:

Ami talán a legbeszédesebb, hogy az egész idő alatt, amíg ott dolgoztam, nem hiszem, hogy egyetlen jelenlegi vagy volt alkalmazottjuk azt mondta volna, hogy újra elvállalná a munkát, ha lehetőséget kapna rá. Ezek nem olyan alkalmazottak, akiket csak úgy az utcán találtak. Sokan közülük olyanok, akik korábban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatoknál és környezetben, nagy igényeket támasztó főnököknek dolgoztak.

 

Azonban van, aki teljesen más véleménnyel van a hercegi párról, akadnak olyanok is, akik szerint nagyszerű velük a közös munka. St-Laurent 2020 áprilisától 2021 márciusáig dolgozott Meghan Markle és Harry herceg főtanácsadójaként és az Archewell Alapítvány ügyvezető igazgatójaként.

Catherine St-Laurent úgy véli, hogy Harry és Meghan jelentős befolyással bírhatnak a társadalmi változások terén.

Hihetetlen élmény volt, hihetetlenül tehetséges és kreatív vezetők. Hálás vagyok, hogy részt vehettem az életükben

 – mondta St-Laurent, kiemelve az Archewell Alapítvány fontosságát.

Ezek a dicsérő szavak azonban éles ellentétben állnak a brit újságíró, Rebecca English tapasztalataival. English, aki 2018 őszén csatlakozott a hercegi párhoz Ausztrália, Új-Zéland, Tonga és Fidzsi-szigetek körüli turnéjukon, egy incidensről számolt be, amikor Meghan állítólag „sziszegve” fordult egyik alkalmazottjához, aki könnyekben tört ki.

„Ott voltam, és tanúja voltam, amikor Meghan dühösen, sziszegve fordult a kísérőjéhez, és követelte tőle, hogy azonnal távozzon. Később láttam ugyanezt a nőt az autóban ülve könnyes szemmel. A tekintetünk találkozott, majd lesütötte a szemét, megaláztatás tükröződött az arcán” – mondta English.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.