Harry hercegre és feleségére egy egész hadsereg vigyáz Kolumbiában

harry, meghan, kolumbia
AFP - AFP
biztonság Kolumbia Meghan Markle Harry herceg
Sussex hercegét és hercegnéjét Francia Márquez alelnök hívta meg Kolumbiába, mert annyira tetszett neki a Harry & Meghan Netflix-dokumentumfilm. A politikus a házaspár védelméről is megfelelően gondoskodott, egy egész hadsereget állított fel négynapos látogatásukra.

Több rendőrautó és furgon mellett fegyveres katonákat is bevetettek Kolumbiában Harry herceg és Meghan Markle védelmére, erős biztonsági kordont létrehozva ezzel - írja több angol lap is. A párnak ez a második olyan utazása, ami hasonló azokhoz a látogatásokhoz, amelyeket az angol királyi család tagjai tesznek különböző országokban - három hónnappal ezelőtt jártak Nigériában. Kolumbiába azután kaptak meghívást, hogy az ország alelnöke meglátta őket a Netflixen, és „meghatódott” a történetükön. A házaspárt az érkezésükkor Marquez asszony fogadta.

Harry herceg, Meghan Markle, Kolumbia
Francia Márquez, Harry herceg és Meghan Markle
Forrás: AFP 

Kolumbia lakosai nem voltak boldogok Harryék látogatásától

Harry és Meghan érkezése miatt több utat lezárták, így a lakosok kénytelenek voltak hosszas kerülőutakat tenni, hogy elérjék otthonaikat, vagy a munkahelyüket, ráadásul ellenőrzőpontokon kellett várakozniuk az események befejezéséig. A biztonsági intézkedések azonban nem csak a hercegi pár érkezése miatt ilyen szigorúak: házigazdájuk, Marquez asszony rendszeresen kap halálos fenyegetéseket. Őt és családját már korábban is célba vették, az apját, Sigifredo Márquez Trujillót is megtámadták két hónappal ezelőtt, szétlőtték az autóját, de szerencsére neki nem esett baja - írja az Express.

Korábban Marquez asszony azt nyilatkozta, azért hívta meg Harry herceget és Meghant, hogy „hidakat építsen és ajtókat nyisson” a cyberbullying és az online diszkrimináció ellen, különösen a fiatalok körében. Elmondta Harrynek és Meghannek, hogy közös céljaik vannak a közösségi médián belüli biztonsággal és mentális egészséggel kapcsolatban. Nem titkolt célja továbbá, hogy népszerűsítse Kolumbiát. 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.