Megszólalt Matthew Perry családja, miután több letartóztatás is történt a színész halálával kapcsolatban

gyász droghálózat Matthew Perry ketamin
A Jóbarátok sztárjának mostohaapja nyilatkozott, miután augusztus 15-én öt gyanúsítottat tartóztattak le a színész halálával kapcsolatban. Matthew Perry a halottkémi vizsgálatok szerint a ketamin akut hatása miatt vesztette életét, emiatt indított nyomozást a rendőrség. Egy egész hálózatot füleltek le.

A Szövetségi Igazságügyi Minisztérium sajtótájékoztatón közölte, hogy a nyomozás egy „széleskörű földalatti bűnszövetkezetet” tárt fel matthew Perry halálával kapcsolatban, amely „kihasználta” a színészt azzal, hogy ketamint adott el neki.

Matthew Perry halálát ketaminfüggősége okozta: gátlástalan orvosok írták fel neki az egyre nagyobb dózisokat
Matthew Perry halálát ketaminfüggősége okozta: gátlástalan orvosok írták fel neki az egyre nagyobb dózisokat
Forrás: Getty Images

Ők a szóban forgó gyanúsítottak:

  • Jasveen Sangha - akit csak „Ketamin Királynő” néven emlegetnek - ismert díler, állítólag ő adta el Perrynek azt a ketaminadagot, amely megölte.
  • Salvador Plasencia, egy engedéllyel rendelkező orvos, akit azzal vádolnak, hogy körülbelül 20 fiola ketamint adott át Perrynek.
  • Mark Chavez, egy másik engedéllyel rendelkező orvos, aki segített a ketamin beszerzésében.
  • Erik Fleming, Perry összekötője és ismerőse, aki bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben és egy másik, halált okozó esetben is.
  • Kenneth Iwamasa, Perry asszisztense, aki Sanghával és Chavezzel együtt dolgozott a ketamin beszerzésén, és aki annak ellenére beadta Perrynek a halálos adagot, hogy nem rendelkezett orvosi képesítéssel.

Megszólalt Matthew Perry mostohaapja

Az NBC Newsnak adott nyilatkozatában Perry mostohaapja, Keith Morrison azt mondta: „Megszakadt a szívünk Matthew halála miatt, és még mindig nagyon szomorúak vagyunk, de segít a tudat, hogy a bűnüldöző szervek nagyon komolyan vették az ügyét. Várjuk, hogy az igazságszolgáltatás utat törjön magának" - mondta Morrison, aki egykor műsorvezető volt, és 1981 óta él házasságban a színész édesanyjával, Suzanne-nal.

Matthew Perry halála

2023. október 28-án a Jóbarátok színészére holtan találtak Los Angeles-i otthonának jakuzzijában. A szervezetében ketamin nyomaira bukkantak, de akkoriban úgy vélték, hogy halálát véletlen túladagolás okozta. A boncolás a ketamin „akut hatását” és fulladást jelölt meg a halál okaként. Perry halotti bizonyítványán a nevelőapja volt megjelölve kapcsolattartóként, ami azt jelenti, hogy ő azonosította a színészt.

Matthew Perry mostohaapja nyíltan beszélt a család veszteségéről idén márciusban egy podcastben.

„Ez nem múlik el. Minden nap veled van. Mindig veled van, és mindig van valami új aspektusa, ami megtámadja az agyadat. Nem könnyű, különösen az anyukájának nem. Ez az a hír, amit soha nem szeretnél megkapni” - mondta.

Morrison beszélt a színész alkohol- és drogfüggőségéről is: „Úgy érezte, hogy legyőzte. De ezt sosem győzheted le, és ezt ő is tudta.”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.