Amikor átvernek a moziban, de örülsz neki: ezek a legnagyobb filmvégi csavarok

Mozis átverések, mozizás, film, moui
Shutterstock - Depiction Images
meglepő átverés film mozi
A moziban szeretünk meglepődni, amikor pedig a cselekmény végén szembesítenek minket valami mindent átértelmező információval, akkor még újranézni is képesek vagyunk ezért filmeket. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb mozis átveréseket. Figyelem, SPOILERVESZÉLY!

Egy film akkor igazán izgalmas, ha nem tudjuk kitalálni előre, mi lesz a csavar. Szerencsére jó pár olyan alkotás készült, aminek a végén leesett állal ülhetünk, és most ismét a mozikba került egy ilyen: A csapda jó pár meglepetést tartogat. További mozis átverésekért pedig íme, ez a lista azokról a filmekről, amiknek vége nagy meghökkenést okozott egykor.

Mozis átverések: imádunk meglepődni, mozi, mozifilm, mozizás
Mozis átverések: imádunk meglepődni
Forrás: Shutterstock/Depiction Images

Mozis átverések: íme, a legemlékezetesebbek

  • A majmok bolygója (1968)

A filmtörténelem egyik leghíresebb képsora az, amikor Charlton Heston a majmok uralta bolygón látszólag a boldog vég felé lovagol, ám a tengerparton szembesül a Szabadság-szobor romjának látványával. Ekkor döbben rá ugyanis, hogy amit ő idegen bolygónak hitt, az valójában a Föld, csak a jövőben, ő pedig soha nem fog tudni hazatérni.

  • Ace Ventura: Állati nyomozó (1994)

„Az Einhorn az Finkle! A Finkle az Einhorn!” Szabályos szállóige lett a kilencvenes évek közkedvelt komédiájának nevezetes mondataiból, amihez persze az is kellett, hogy Jim Carrey úgy adja azt elő, ahogy arra senki más nem képes rajta kívül. Az állati nyomozó ugyanis arra jön rá a film végén, hogy a felderítés közben vele kapcsolatba kerülő két személy valójában ugyanaz a személy – pedig az egyik férfi, a másik pedig nő!

  • Legbelső félelem (1996)

Edward Norton mindenkit átvert az első mozifilmes szerepében, beleértve Richard Gere és egy komplett bíróság mellett a nézőket is. Dadogó, mentális problémákkal küzdő ministránsfiúként ismerjük meg, akit ártatlanul vádolnak meg egy főpap meggyilkolásával, de a film végén kiugrasztják a nyulat a bokorból, és egy csapásra elillan a dadogás mellett az ártatlanság is.

  • Harcosok klubja (1999)

„Az Edward Norton a Brad Pitt! A Brad Pitt az Edward Norton!” – kiálthattunk volna fel mi is Ace Venturaként a nézőtéren a Harcosok klubja nagy fordulatát látva. Hiszen a két sztárszínész valójában ugyanazt a karaktert formálja meg a kultfilmben: a kiégett irodai dolgozó fantáziájának szüleménye lesz a laza szupermacsó, akivel „együtt” okoznak forradalmat a bunyóklubok révén. Pedig felvillanó képkockákban már ott figyelt a megoldás!

  • Hatodik érzék (1999)

A maga idejében mindenki a Hatodik érzék nagy csavarjáról beszélt a moziból hazafelé menet, és sokan még egyszer beültek a filmre, hogy a mindent átértelmező információ birtokában is végigmenjenek újra a történeten. Hiszen a halottakat látó kisfiú mellé pszichológusnak szegődő Bruce Willis nem véletlenül nem kerül kontaktba senkivel a film során: maga is szellem.

  • Viharsziget (2010)

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese együttműködése már jó néhány emlékezetes filmet eredményezett, de talán egyik befejezése se lepte meg annyira a nézőket, mint ezé a misztikus thrillernek álcázott pszichodrámáé. Hiszen az elmegyógyintézet szigetére nyomozni érkező főhősről kiderül, hogy maga is egy ápolt, akit épp szembesíteni akarnak a valósággal, még ha az mindennél fájdalmasabb is.

  • A csapda (2024)

M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, A falu, Idő) igazi feketeöves versenyzőnek számít a filmvégi nagy csavarok terén, szinte az egész rendezői életművét erre a védjegyére építette. Az új rendezése is izgalmas menetnek tűnik, és biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal több nagy csavar is vár ránk a Josh Hartnett játszotta apuka sztorijában, aki a tinilányát viszi el egy koncertre, amiről kiderül: valójában egy hírhedt sorozatgyilkosnak állított csapda.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.