Vészhelyzet: harminc éve kezdődött a legmenőbb kórházsorozat – Mi lett a szereplőkkel?

Vészhelyzet
Profimedia -
George Clooney vészhelyzet Julianna Margulies
Tegye fel a kezét, aki nem volt szerelmes Ross doktorba! A Vészhelyzet nézők millióit szegezte a tévéképernyők elé, egyes epizódok nézettségi csúcsokat döntöttek, a színészek pedig igazi világsztárok lettek, akik azóta is sokszor felbukkannak kedvenc filmjeinkben.

1994 őszén indult világhódító útjára az NBC televíziós csatornán a „Vészhelyzet” (ER) című sorozat, amely egyedi volt az orvosi drámák műfajában. Az akkoriban még szinte ismeretlen színészeket a sorozat világsztárrá tette, és a televíziózás történetének egyik legikonikusabb alkotásává vált. A „Vészhelyzet” 15 évadot és 331 epizódot élt meg, ezzel a leghosszabb ideig futó kórházi dráma lett a tévétörténelemben. Nézzük meg, mi történt a főbb szereplőkkel az elmúlt három évtizedben!

'ER' TV Stills
Nurse Carol Hathaway and GEORGE CLOONEY as Dr. Doug Ross 
Vészhelyzet
1994 őszén indult világhódító útjára az NBC televíziós csatornán a „Vészhelyzet” (ER) című sorozat, amely egyedi volt az orvosi drámák műfajában
Forrás: NORTHFOTO/(©) Copyright 

Mi lett a Vészhelyzet szereplőivel a sorozat után?

 

George Clooney (Dr. Doug Ross)

George Clooney (Dr. Doug Ross)
Az egyik legismertebb név, aki a Vészhelyzet által vált világsztárrá, kétségkívül George Clooney
Forrás: Forrás: Northfoto/ AFP

 

Az egyik legismertebb név, aki a Vészhelyzet által vált világsztárrá, kétségkívül George Clooney. Clooney az első öt évadban játszotta Dr. Doug Ross karakterét, a sármos gyermekorvost, akinek romantikus kapcsolata volt Carol Hathaway nővérrel (Julianna Margulies). A sorozat után Clooney sikeresen áttért a mozifilmek világába, és olyan kasszasikerekben szerepelt, mint az „Ocean’s Eleven” trilógia, a „Syriana” (amiért Oscar-díjat kapott), és a „Gravitáció”. Clooney azóta producerként és rendezőként is sikeres, és aktív jótékonysági tevékenységéről is ismert. 2014-ben vette feleségül Amal Alamuddin emberi jogi ügyvédet, akivel két gyermekük született.

Julianna Margulies (Carol Hathaway nővér)

Vészhelyzet Julianna Margulies (Carol Hathaway nővér)
Julianna Margulies Carol Hathaway nővér szerepében lett ismert, aki az egyik legkedveltebb karakter volt a sorozatban
Forrás: Profimedia / AFP

 

Julianna Margulies Carol Hathaway nővér szerepében lett ismert, aki az egyik legkedveltebb karakter volt a sorozatban. Margulies a Vészhelyzet után a A férjem védelmében című sorozat főszereplőjeként is nagy sikert aratott, amiért többször is elnyerte az Emmy-díjat. Az elmúlt években a színésznő olyan sorozatokban szerepelt, mint a „The Morning Show” és a „Billions”. Margulies 2007 óta házas Keith Lieberthal ügyvéddel, és egy fiuk van.

Noah Wyle (Dr. John Carter)

Vészhelyzet
Noah Wyle Dr. John Carter
Noah Wyle Dr. John Carter karakterét alakította, aki az egyik legemlékezetesebb figura volt a sorozatban
Forrás: Forrás: NORTHFOTO / AFP

Noah Wyle Dr. John Carter karakterét alakította, aki az egyik legemlékezetesebb figura volt a sorozatban. Carter fejlődése az orvosi pályán a sorozat egyik központi témája volt. Wyle a Vészhelyzet után több sorozatban is szerepelt, mint például a „Falling Skies” című sci-fi dráma, valamint a „The Librarians” sorozat. Azóta is aktív a színészi pályán, és színházban is játszik. Wyle 2000-ben vette feleségül Tracy Warbin sminkmestert, akitől két gyermeke született, de a pár 2010-ben elvált. 2014-ben újraházasodott Sara Wells színésznővel.

Anthony Edwards (Dr. Mark Greene)

Vészhelyzet
Dr. Mark Greene, akit Anthony Edwards alakított
Dr. Mark Greene, akit Anthony Edwards alakított, a „Vészhelyzet” egyik legmeghatározóbb karaktere volt
Forrás: Profimedia / AFP

 

Dr. Mark Greene, akit Anthony Edwards alakított, a „Vészhelyzet” egyik legmeghatározóbb karaktere volt. Greene tragikus halála a nyolcadik évadban az egyik legemegdöbbentőbb pillanata a sorozatnak. Edwards azóta olyan filmekben szerepelt, mint a Zodiákus és a Miracle Mile, valamint sorozatokban, mint az Esküdt ellenségek. 2008-ban rendezőként is debütált. A színész 1994-ben vette feleségül Jeanine Lobell sminkmestert, akitől négy gyermeke van, de 2015-ben elváltak.

Eriq La Salle (Dr. Peter Benton)

vészhelyzet 
Eriq La Salle (Dr. Peter Benton)
Eriq La Salle Dr. Peter Benton, a tehetséges sebész szerepét játszotta, akit a sorozat során számos személyes és szakmai kihívás érintett
Forrás: NBCUniversal via Getty Images / AFP

 

Eriq La Salle Dr. Peter Benton, a tehetséges sebész szerepét játszotta, akit a sorozat során számos személyes és szakmai kihívás érintett. A „Vészhelyzet” után La Salle a kamera másik oldalán is megvetette a lábát, és rendezőként, valamint producerként is tevékenykedett. Rendezői munkáit olyan sorozatokban láthattuk, mint a Chicago P.D., a Lucifer, és az Esküdt ellenségek. La Salle íróként is tevékeny, és több regényt is publikált.

Sherry Stringfield (Dr. Susan Lewis)

Vészhelyzet
Sherry Stringfield (Dr. Susan Lewis)
Sherry Stringfield Dr. Susan Lewis szerepét játszotta, aki az első évadok egyik kedvenc karaktere volt
Forrás: Northfoto / Profimedia

 

Sherry Stringfield Dr. Susan Lewis szerepét játszotta, aki az első évadok egyik kedvenc karaktere volt, és később több évadban is visszatért a sorozatba. Stringfield a „Vészhelyzet” után kisebb szerepeket vállalt televíziós sorozatokban és filmekben, és inkább a családi életre koncentrált. Jelenleg szinkronszínészként is tevékenykedik, és számos hangjáték-sorozatban szerepel.
Goran Visnjic (Dr. Luka Kovač)

Vészhelyzet
Goran Visnjic
Goran Visnjic később csatlakozott a Vészhelyzet csapatához
Forrás: Profimedia / AFP

Goran Visnjic később csatlakozott a Vészhelyzet csapatához, mint Dr. Luka Kovač, aki gyorsan népszerűvé vált a nézők körében. Visnjic azóta is aktív színész, és olyan sorozatokban szerepelt, mint a Timeless és a The Boys. Emellett filmekben is láthattuk, például a Tetovált lányban. Visnjic Horvátországban él családjával, és gyakran visszatér hazájába filmes projektek miatt.

Maura Tierney (Abby Lockhart)

Vészhelyzet
Maura Tierney (Abby Lockhart)
Maura Tierney Abby Lockhart szerepében vált ismertté a „Vészhelyzet” későbbi évadaiban
Forrás: Forrás: NORTHFOTO / AFP

Maura Tierney Abby Lockhart szerepében vált ismertté a „Vészhelyzet” későbbi évadaiban. A sorozat után Tierney olyan szériákban szerepelt, mint a Viszony, amelyért Golden Globe-díjat nyert, és a „Your Honor”. Tierney több filmes szereplést is vállalt, és aktív résztvevője a színházi életnek. A színésznő túlélte a mellrákot, amelyet 2009-ben diagnosztizáltak nála.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.