Justin Timberlake vádalkut kötött: kiszabták a büntetését

Justin Timberlake
Billboard via Getty Images/ Michael Buckner - Michael Buckner
ittas vezetés vádalku Justin Timberlake
Alkoholszagú lehelet, koncentrációs zavar, lelassult mozgás - ezeket írta az igazoltató rendőr a jelentésébe, ami alapján eljárást indított az énekes ellen a Sag Harbor-i rendőrség. Az alkoholteszt is pozitív lett, így Justin TImberlake újabb botránnyal bővítette baklövéseinek listáját.

A Sag Harbor-i rendőrök az nap este, június 17-én egy luxusautó sofőrjét igazoltatták. A férfiból dőlt az alkoholszag, mozogni csak nehezen, beszélni is alig tudott. Justin Timberlake aznap este a barátaival vacsorázott, egy blogger szerint jócskán felöntött a garatra: a pletykák szerint gin, vodka és borpárlat keverékéből álló koktélt ivott. Az italok egyenként is igen erősek, hát még együtt...

justin timberlake
Justin Timberlake
Forrás: AFP/AFP or licensors

Justin Timberlake: mi törtéhetett a letartóztatás estéjén? 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az énekes miért indult el a vacsorának helyet adó hotelből ittas állapotban, de az biztos, hogy az őt igazoltató rendőrök azonnal cselekedtek. Timberlake akkor lett gyanús, amikor az úton haladva nem tartotta a sávot. Amikor megállították, egyértelmű volt, hogy mi a probléma, így alkoholtesztet végeztek nála, ami pozitív lett. A pletyka szerint ráadásul Timberlake vérében nem csak alkoholt, hanem többféle drogot is találtak, ami csak súlyosbította a helyzetet.  

Szemei véreresek és üvegesek voltak, leheletéből erős alkoholos italszag áradt, képtelen volt összpontosítani, beszéde lelassult, bizonytalan volt a járása, és az összes szabványosított helyszíni józansági teszten rosszul teljesített

- írták Justin Timberlake énekesről a rendőrségi jelentésben azután, hogy megállították. Letartóztatták ittas vezetés miatt, és egy éjszakát ott is töltött, mielőtt az ügyvédje kihozta a rendőrségről. Jogi képviselője nagy vehemenciával védte a sztárt a sajtóban, végig az ártatlanságát hangoztatta.

Bűnösnek vallotta magát

Justin Timberlake a legutóbbi meghallgatásán, amibe távolról, Hollandiából csatlakozott be, elismerte bűnösségét, gyakorlatilag vádalkut kötött. Ezzel annyit ért el, hogy a bíróság csökkentette a büntetését, egy éven belül 25 óra közmunkát kell végeznie, valamint 500 dollár pénzbírságot kell fizetnie, miközben a jogosítványát 90 napra bevonták. A sztárnak egyébként nagyon rosszkor jött a botrány, turnéja közepén jó nagy kalamajkát okozott a rendőrségi ügy. Timberlake a szeptembert még Európában tölti, méghozzá koncertezéssel. Amerikába októberben tér vissza, hogy fellépjen  New Yorkban, és úgy tűnik, a sikerszériába a botrány sem tudott belerondítani. Timberlake annyira optimista, hogy 2025-re újabb nyolc koncerthelyszínt jelentett be Jimmy Fallon műsorában, de mind a tengerentúlon lesz, így a magyar rajongók egyelőre csak messziről nézhetik kedvencüket.  

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.