Katalin hercegné családja: 7 tény, amit biztosan nem tudtál Middletonékról

Wimbledon 2024 - Day Fourteen - All England Lawn Tennis and Croquet Club
PA Images via Getty Images - Mike Egerton - PA Images
brit királyi család middleton katalin hercegné
A híresen diszkrét Middletonékról a több mint 20 brit királyi családban töltött év alatt is csak nagyon lassan derültek ki információk. Vilmos herceg és Katalin hercegné első randija óta számos királyi eseményen láthattuk őket megjelenni, a szerepük a hercegné életében továbbra is fontos.

Bár az arcuk mára már sokaknak nagyon ismerős lehet, még rengeteg más rejtve maradt Middletonék életével kapcsolatban. Katalin hercegné családja nem az a kitárulkozós fajta, eddig kevés információt osztottak meg a királyi család rajongóival. Ám most eljött az idő, hogy egy kicsit jobban megismerjük őket.

Katalin hercegné
Katalin hercegné és a Middleton család
Forrás: Northfoto/Barcroft Media

1. Katalin hercegné apja letagadta Vilmos herceget

Vilmos herceg és Katalin hercegné 2006-ban jelentek meg először hivatalos eseményen együtt, bár már évek óta együtt voltak. A románccal kapcsolatban évekkel korábban is rengeteg pletyka keringett, a walesi hercegné apját, Michaelt is megkérdezte a brit sajtó lánya és Vilmos kapcsolatáról. Az apa, talán a család magánéletének védelmében, akár másért, de hazudott.

Prince William And Kate Middleton Attend Day 1 of The Cheltenham Horse Racing Festival
Vilmos herceg és Katalin hercegné 2006-ban jelentek meg először hivatalos eseményen együtt
Forrás: Getty Images

„Nagyon szórakoztat minket a gondolat, hogy Vilmos herceg apósa és anyósa legyünk, de nem hiszem, hogy ez meg fog történni” — lódította Michael három évvel korábban .

2. Katalin hercegné húgának nem Pippa az igazi neve

A középső Middleton-testvért, Pippát rengetegszer láthattuk a nyilvánosság előtt Katalin hercegné oldalán. Sokan gondolkodtak sokat azon, hogy honnan eredhet a neve, mígnem kiderült, hogy a Pippa valójában egy kedves becenév. A valódi neve: Philippa Charlotte Middleton.

Katalin és  Pippa Middleton
Katalin hercegné húgának nem Pippa az igazi neve
Forrás: AFP

3. Pippa túlzásnak érezte a koszorúslányruhát

Pippa Middleton volt Katalin hercegné esküvői tanúja, ahol a megjelenésével rögtön a világ figyelmének középpontjába került. Mint kiderült, erre nem számított, és kicsit sem vágyott rá. Az ikonikus Alexander McQueen koszorúslányruháról később így nyilatkozott:

Royal Wedding of Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge
Pippa Middleton volt Katalin hercegné esküvői tanúja
Forrás: Getty Images

„Azt hiszem, nem ez volt az eredeti terv, hogy ez egy ilyen csodálatos ruhában jelenek meg. Szerettem volna elvegyülni a tömegben, de egy kicsit túl jól nézett ki”.

4. A hatalmas Middleton-kúria

A Middleton család Bucklebury Manor nevű otthona, a berkshire-i Bucklebury faluban található. Bucklebury Manor teljesen el van zárva a nyilvánosság elől, azt azonban tudható, hogy a György korabeli kúriát Michael és Carole 2012-ben vásárolta 4,7 millió fontért, és csak egy rövid autóútra van egy Oak Acre nevű kisebb birtoktól, ahol három gyermeküket felnevelték. A kúriában hét hálószoba, egy szalon, egy könyvtár található, és 18 hektárnyi föld tartozik hozzá.

5. A három Middleton-gyerek testvérterápiára járt

Katalin hercegné öccse, James korábban nyíltan beszélt a depresszióval folytatott küzdelméről, az azonban csak egy 2023-as cikkéből derült ki, hogy mennyire támogatta a családja a gyógyulás útján. Mindkét nővére elkísérte őt a terápiás foglalkozásokra, ahogy írta, mindig ott voltak neki a nehéz időkben.

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day
 Pippa and James Middleton
Forrás: Getty Images

6. A Middleton szülők hatalmas összeggel járult hozzá Katalin és Vilmos esküvőjéhez

Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjét becslések szerint egymilliárd ember nézte világszerte. Bár sokan azt várták volna, hogy a királyi család állja a teljes számlát, Middletonék ragaszkodtak ahhoz, hogy egy hat számjegyű összeggel járuljanak hozzá  költségekhez. Katalin hercegné anyja, Carole ráadásul nemcsak pénzzel járult hozzá a nagy naphoz. A szervezésben, zeneválasztásban és minden másban is a királyi család segítségére volt, és ugyanezt megtette Pippa esküvőjén is. 

-
Carole Middleton hatalmas összeggel járult hozzá Katalin és Vilmos esküvőjéhez
Forrás: AFP

7. Middletonék óriáscége igazi családi vállalkozás volt

Middletonék 2023-ig saját vállalkozásukat, a Party Pieces-t vezették, amit Carole néhány hónappal azután alapított, hogy 1987-ben megszületett harmadik gyermeke, James. A partyellátó- és dekorációs céget. Middletonék cége, a Party Pieces Katalinnak köszönhetően jött létre, a leendő hercegné ötödik születésnapi bulija adta az inspirációt Carole-nak. A vállalkozás annyira családi volt, hogy Pippa írta a „Party Times” blogot, James készítette a tortákat, amikor először hagyta abba az iskolát,és Katalin fejlesztette ki a cég első születésnapi és babakategóriáját. A cég értékét 2013-ban 30 millió fontra értékelték. A vállalkozást 2023-ban adták el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.