Szörnyű tragédiában vesztette el kisbabáját, majd annak édesanyját a világsztár

születésnap Keanu reeves Világsztár
Kamaszkorában látta utoljára az apját, kínai vér is folyik az ereiben, és épp a saját képregényéből készít filmet. 60 éves lett Keanu Reeves.

A hivatalos neve Keanu Charles Reeves. A Keanu keresztnév hawaii nyelven „hűvös hegyi szellő” jelentéssel bír, és az egyik ősének a nevéből származik, akit Keaweaheulunak hívtak. Keanu Reeves karrierje kezdetén az ügynöke névváltoztatást javasolt neki, mondván túl egzotikus a Keanu. Az első filmjei stáblistáján még K.C. Reeves, Norman Reeves, Chuck Spadina, vagy Casey Reeves neveken is felbukkant, de aztán úgy döntött, hogy ragaszkodik az eredetihez.

 Keanu Reeves nem volt hajlandó megváltoztatni a nevét
 Keanu Reeves nem volt hajlandó megváltoztatni a nevét
Forrás: Getty Images

 Keanu Reeves egyszerre libanoni, hawaii, kanadai és amerikai

1964. szeptember 2-án a libanoni Bejrútban született. Itt mindössze hathónapos koráig élt a családjuk, majd átköltöztek Ausztráliába, onnan pedig Keanu hároméves korában New Yorkba. A felnövésének legfontosabb korszakát 6 és 21 éves kora között Kanadában töltötte, azóta az Egyesül Államok lakosa. Kanadai állampolgársággal rendelkezik, miközben származás alapján hawaii, kínai, portugál (apai oldalról), valamint angol (anyai oldalról) vér is folyik az ereiben.

13 évesen látta utoljára az apját

Az édesanyja jelmeztervezőként dolgozott, többek között olyan rocksztároknak is, mint Alice Cooper. Az édesapja foglalkozása geológus volt, de drogkereskedőként is tevékenykedett, ami miatt börtönben is ült. Keanu hároméves korában az apja elhagyta a családjukat, és teljesen megszakadt közöttük a kapcsolat. 13 éves korában látta őt még egy alkalommal utoljára Hawaii-on.

Sokat köszönhet a hokinak

A diszlexiából fakadó tanulási zavara miatt nehéz éveket élt át az iskoláiban, de szerencsére a Kanadában nemzeti sportnak számító hokiban tehetségesnek bizonyult, így könnyebben beilleszkedett. Profi sportolói pályafutásra is esélye volt, de egy sérülés és a színjátszás szeretete közbeszólt. De a hokitudása segítette az első mozis szerepéhez is a Friss vér című sportfilmben.

Meg kellett győznie a nézőket, hogy nem buta

A Hollywoodba költözése után az első főszerepét a Bill és Ted zseniális kalandja című tinivígjátékban kapta, ahol Alex Winter oldalán formált meg egy csak a zenével és a csajozással törődő, nem túl okos középiskolás srácot, akinek az időutazás segít megoldani a törileckét. A film meglepetéssikere skatulyát is jelentett Keanu Reeves számára, aki aztán a kilencvenes években szándékosan választott nagyon más szerepeket (Otthonom, Idaho, Drakula, Sok hűhó semmiért), és végül a Holtpont és a Féktelenül révén pozícionálta át magát akciósztárrá.

Egyszerre bal- és jobbkezes

A bal kezével ír, de minden más mozdulatot a jobb kezével csinál ügyesebben. A karrierje leghíresebb szerepét hozó Mátrix nevezetes jelenetében is megfigyelhető, hogy bal kézzel ellenjegyzi a neki küldött csomagot, de már jobb kézzel nyitja ki, és fogja a telefont is.

Sosem nősült meg

Eddig nem jutott el senkivel a házasságkötésig, az apaságtól pedig tragédia fosztotta meg. 1998 és 2001 között volt a párja a rendezőasszisztens Jennifer Syme, akivel már a közös gyereküket is várták, de a csecsemő halva született meg. A kapcsolatuk nem bírta ki a gyászt, de később újra összejöttek, 2001 áprilisában azonban egy közös ebédjük után Syme autóbalesetben életét vesztette. A jelenlegi párjával, a képzőművész Alexandra Granttel szakmainak indult a kapcsolatuk, ám két közös könyv készítés után-közben a szerelem is fellobbant közöttük, amit 2019 óta a nagyvilág előtt is felvállalnak.

 

A motorozás és a zene a hobbija

Több olyan hobbija is van, amit a különféle filmjeiben szerepelve ismert meg, hogy aztán a magánéletében is felvegye a szokásai közé. Ilyen a lovaglás, a szörfölés és a motorozás is, utóbbit immár az Arch Motorcycle Company társtulajdonosaként is műveli. A zene egész életében fontos szerepet töltött be, a Dogstar nevű együttesével sztárzenekarok előtt és fesztiválokon fellépve is gitározott.

 

A saját képregényéből készít filmet Keanu Reeves

A nézők legutóbb tavaly, a John Wick: 4. felvonás alkalmából láthatták őt, és a készülőben lévő spin-off filmbe, a Ballerinába is beköszön John Wickként. De hamarosan visszatér egy másik híres szerepéhez is a Constantine 2-ben, valamint film lesz a BRZRKR című képregényből is, ami egy ősi harcos történelmen átívelő kalandjait meséli el, és aminek Keanu Reeves az egyik eredeti szerzője.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.