Nyomokban sem hasonlít önmagára a hollywoodi díva: plasztika vagy betegség van a háttérben?

Red Carpet Event For NBC's "The Thing About Pam"
Getty Images/Red Carpet Event For NBC's "The Thing About Pam" - Matt Winkelmeyer
sztár Plasztikai beavatkozás botox
A hollywoodi szépségideálok, elvárások sok hírességet arra késztetnek, hogy arc- és testfiatalító kezeléseken és műtéteken essen át. A rajongók döbbenten figyelik az átalakulásukat, időnként hangot adva a kételyeiknek, miközben a sztárok minden áron tagadnak.

A szépség hajszolása ma már nemcsak a hírességeket viszi rá a plasztikai műtétekre, civil nők ezrei fekszenek kés alá az örök fiatalság és szépség reményében. Ám míg a hétköznapi életben ritkán szólják meg a nőket a plasztikai műtétek miatt, a sztárokat árgus szemekkel figyelő rajongók azonnal észreveszik a változást kedvenceiken, és ha valami nem tetszik nekik, annak mindjárt hangot adnak. Nem egy sztár sértődött már meg egy-egy komment miatt, és tagadta a nyilvánvalót, ragaszkodva ahhoz, hogy ő bizony soha semmilyen kezelést vagy műtétet nem vett igénybe, mindaz, amit látunk, nem a plasztika, hanem a genetika és egészséges életmód következménye.

„Az egyik nagy szépségtitkom nem a plasztika, hanem az, hogy próbálok kedves lenni másokhoz...”
„Az egyik nagy szépségtitkom nem a plasztika, hanem az, hogy próbálok kedves lenni másokhoz...”
Forrás: NurPhoto via AFP

Semmi plasztika! Jennifer Lopez a kedvességének tudja be a szépségét

Jennifer Lopez többször is cáfolta a plasztikai műtétekkel kapcsolatos pletykákat. Még 2013-ban egy plasztikai sebész találgatott Jennifer külsejéről, amire a sztár így reagált: „Sajnálom uram, de soha nem voltam semmilyen plasztikai műtéten”. Miután 2021-ben a közösségi médiában olyan posztok jelentek meg, amelyek vitatták, hogy az énekesnő soha nem botoxoltatott, és semmilyen más injekciós kezelésen vagy műtéten nem esett át, egy magazinnak így nyilatkozott:

„Ha megtettem volna, azt mondanám, hogy igen, igazad van, de nem tettem, és nem akarom, hogy az emberek azt mondják, ne hazudj, ezt, meg azt csinálod, mert ez egyszerűen nem igaz. Úgy éreztem, hogy helyre kell tenni a dolgokat, de szeretetteljes módon. Az egyik nagy szépségtitkom nem a plasztika, hanem az, hogy próbálok kedves lenni másokhoz, és felemelni más nőket. Szerintem fontos, hogy ezt megtegyük egymásért, ahelyett, hogy megpróbálnánk lehúzni az embereket”.

Selena Gomez
Selena Gomez arca a szteroidoktól változott meg 
Forrás: AFP

Selena Gomez arca a betegsége miatt változott meg

Selena Gomez nemrégiben egy TikTok-kommentben zárta le a plasztikai műtétekkel kapcsolatos pletykákat. Amikor egy felhasználó, aki egy plasztikai sebész asszisztenseként dolgozik, egy videót posztolt Selena arcának változásairól, a színésznő úgy döntött, hogy megszólal. Bár a TikToker valójában nem találgatta, hogy Selena milyen műtéteket végeztetett az arcán, Selena mégis helyre tette a dolgokat.

„Őszintén szólva utálom ezt. Szteroidokat szedtem az autoimmun betegségem fellángolása miatt. Botoxoltattam. Ennyi. Szálljatok le rólam” - kommentálta Selena a posztot, a videó készítője pedig később bocsánatot kért, amiért esetleg megsértette Selenát, bár ő nem mondott közvetlenül semmit a kozmetikai beavatkozásokról. Selena azt válaszolta, hogy nincs gond, csak néha elkeseredik a spekulációk miatt.

35th Annual GLAAD Media Awards, Jennifer Lawrece
Jennifer Lawrence szerint az egész csak sink kérdése 
Forrás: NurPhoto via AFP/John Nacion/NurPhoto

Jennifer Lawrence azt mondja, csak jó a sminkese

Az elmúlt években Jennifer Lawrence-t is azzal vádolták, hogy plasztikai műtétekkel változtatta meg az arcát. A pletykákkal kapcsolatban a színésznő azt állította, hogy az egész csak smink kérdése, és semmi köze a szépészeti beavatkozásokhoz.

„Szerintem is hihetetlen, hogy mire képes a smink, mert Hunggal (Hung Vanngo) dolgozom, aki az ajkakat túlhúzza, és plasztikai sebésznek hívom, mert az elmúlt hónapokban, mióta ő sminkel, mindenki meg van győződve arról, hogy szemműtéten voltam, amire én mindig elmondom, hogy nem volt szemműtétem, csak sminkelem magam”nyilatkozta egy interjúban a sztár.

NBCUniversal's FYC Event For 'The Thing About Pam' renée zellweger
Renée Zellweger egyszerűen csak boldogabb
Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto

Renée Zellweger megalázónak érzi a nyilvános kritikákat

Még 2014-ben felröppentek olyan pletykák, hogy Renée Zellweger plasztikai műtéttel változtatta meg a külsejét. Akkoriban azzal zárta le a szóbeszédet, hogy csak boldogabb, teljesebb életet él, és örül, hogy ez látszik rajta. Később bevallotta, hogy a találgatások megalázóak voltak, és övön aluli ütést jelentették az egójának, ami elindította a változás felé.

„Nincs is jobb a nemzetközi megaláztatásnál, hogy helyreálljon a szemléletedet! Tisztázza, mi a fontos számodra. És leráz mindenféle ragaszkodó felszínességet... amire amúgy sem volt időd” — írta Renée az egyik online magazinnak írt cikkében, hozzátéve: „Az egyik félelmem, amiben talán minden művész osztozik velem, hogy nemcsak a munkám miatt, hanem emberi lényként is kritizálnak. Már tudom, milyen érzés rájönni, hogy a bőröm nem olyan vastag, mint amilyennek lennie kellene. A legkeményebb rúgást kaptam. És még nincs vége”.

"America's Got Talent" Season 19 Red Carpet, sofía vergara
Sofía Vergara szerint, amit rajta látnak, az csak az öregedés
Forrás: Getty Images 

Sofía Vergara azt mondja, az ő arcán legfeljebb az öregedés jeleit láthatja a közönség

A színésznő rengeteg megjegyzést és üzenetet kap azzal kapcsolatban, hogy az évek során mennyire megváltozott a külseje, de szerinte ez csak az öregedésnek köszönhető. Sőt, valójában úgy gondolja, hogy rosszabbul néz ki, mint fiatalabb korában, ami ki is zárja a plasztikai műtétet.

„Néha olvasom az üzeneteket, bár kerülöm a kommentek olvasását, mert minek? Általában olyan emberek írnak, akik rossz hangulatban vannak, depressziósak vagy féltékenyek. Olyasmiket írnak, hogy annyi mindent csináltam már magamon, hogy már nem is hasonlít önmagamra. Én meg arra gondolok, hogy a plasztikai műtét nem azért van, hogy rosszabbul nézzen ki az ember. Ilyenkor legszívesebben azt válaszolnám, hogy ezt úgy hívják, hogy öregedés! Kib...tt öreg vagyok! Ezért nézek ki másképp!” — reagált egy interjúban a felvetésekre a sztár.

Hogy mi az igazság, nem tudjuk, talán valóban a természet és a genetika okozza, hogy egyes sztárok egy percet sem öregszenek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.