Tom Cruise-t beperelte egy volt madám: a nő nem sokkal később váratlanul meghalt

Olimpiai záróünnepség: látványos mutatvánnyal készül Tom Cruise, a Mission Impossible filmek sztárja
Getty Images - Variety
Tobe Gibson Tom Cruise karrier
Jody „Babydol” Gibson 2021. szeptember 7-én nyújtott be keresetet a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. A nő azt állította, hogy az anyja fedezte fel Tom Cruise-t egy középiskolai darabban, ezért több pénz illette volna életében, hiszen a sztár neki köszönheti, hogy ekkora karriert futhatott be.

Jody „Babydol” Gibson 2021. szeptember 7-én nyújtott be keresetet a bíróságon, amelyben azt állította, hogy anyja, Tobe Gibson, aki állítólag egykor egy jól ismert tehetségkutató ügynök volt és gyerekeket fedezett fel, egy középiskolai színdarabban látta meg Tom Cruise-t. A nő szerint 1978-1979-ben a színész írásos megállapodást írt alá a képviseletéről Tobe-val, és az anyja szerezte meg Tomnak az első nagy színészi szerepeket és a „nagy áttörést” az 1981-es Takarodó című filmben.

Jody “Babydol” Gibson beperelte tom cruise-t
Jody “Babydol” Gibson, egy volt madám azzal vádolta Tom Cruise-t, hogy megrövidítette az anyját
Forrás: 1st Annual Golden Needle Awards/Headshot

A beadványában Jody azt állította, hogy Tom Crusie 1980-1981-ben kapcsolatot kezdett anyja egyik rokonával, és a segítségével szerződött a Creative Artists Agency (CAA) ügynökséghez.

A volt madám azt állítja, Tom Cruise hazudott, amikor azt mondta, a CAA fedezte fel

A nő azután indított pert a színész ellen, hogy látta, Tom Crusie egy 2016-os könyvben, amely a hollywoodi ügynökségről szól, a CAA-nak tulajdonította sikereit. Szerinte Tom hamis interjút adott, és a CAA-nak tulajdonította Tobe összes munkáját, ezzel elárulta Tobe Gibsont: 

„Tom azt állítja, hogy Paula Wagner és a CAA fedezte fel őt, kihagyta Tobe Gibson nevét és kemény munkáját, amelynek a létezését köszönheti. Holott, ha Tobe Gibson nem fedezte volna fel Tom Cruise-t, és nem szerezte volna meg Tom első szerepét a Takarodó című filmben, most nem lenne olyan karrierje és vagyona, mint amilyen van. Tobe Gibson szakmai értéke és nettó vagyona százszor nagyobb lett volna, ha nem történik meg ez a több mint 40 évig tartó csalárd hazugság és eltussolás, amely még ma is aktív” — érvelt a beadványában Jody „Babydol” Gibson, amelyhez csatolta az interjút, egy e-mailt, amit Cruise korábbi ügyvédjének írt 2018-ban. 

Jody 2022 januárjában bekövetkezett halála előtt soha nem kézbesítette Tom Cruise-nak a jogi papírokat, azokat a TMZ hozta nyilvánosságra, miután a nőt holtan találták Yucca Valley-i otthonában. Rendőrségi források a csatornának azt mondták, hogy nem gyanítanak idegenkezűséget. Férje szerint a halála rejtély, mert Jody nem volt beteg, bár 64 éves korában bekövetkezett halála előtt rengeteget fogyott.

Jody „Babydol” Gibson korábban börtönben ült: 1999-ben tartóztatták le egy Los Angeles-i akció részeként, azzal vádolták, hogy egy nagy prostitúciós hálózatot működtetett. Három év börtönre ítélték, 2002-ben szabadult. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.