Lugosi Béla viaszmás Drakula
Madame Tussauds Budapest viaszfigurával emlékezik meg nagyapjáról. Lugosi Béla unokája legalább egyszer szeretne Magyarországra látogatni.

Szeretne egyszer Magyarországra látogatni és örül, hogy a Madame Tussauds Budapest viaszfigurával emlékezik meg nagyapjáról - nyilatkozta Lynne Lugosi, Lugosi Béla unokája, akinek komoly szerepe van abban, hogy hamarosan megjelenik a világtörténelem egyik legismertebb magyar emberéről, a Drakula megformálójáról szóló első hivatalos életrajzi könyv.

A Madame Tussauds Budapest  élethű viaszfigurával tiszteleg Drakula megformálója előtt
A Madame Tussauds Budapest élethű viaszfigurával tiszteleg Drakula megformálója előtt

Drakula élethű viaszszobrot kapott Budapesten

Lugosi Bélának csillaga van a hollywoodi hírességek sétányán, szülőházát ezrek látogatják, a Madame Tussauds Budapest pedig élethű viaszfigurával tiszteleg Drakula megformálója előtt, aki 142 évvel ezelőtt október 20-án született. Az évforduló alkalmával a Madame Tussauds Budapesten keresztül megszólalt a színész unokája is.

Lynne Lugosi gondozza Lugosi Béla hagyatékát

Lugosi Béla 1920-ban kezdett új életet a tengerentúlon és soha többé nem tért haza. 1933-ban lett a felesége Lillian Arch, akitől egyetlen gyermeke, Lugosi Béla Jr. született. Jelenleg az ő lánya, Lynne Lugosi vezeti azt a céget, amely nagyapja hagyatékát gondozza. „Nagyapám és nagymamám, Lillian gyönyörű fényképalbumokkal dokumentálták a színész karrierjét és családi életét. Ezek valóságos kincsek a család és a filmtörténet számára. A legfontosabb emlékünk az a köpeny, amelyet Lugosi Béla az 1931-es Drakula filmben viselt” - mondta Lynne Lugosi. 

Nagyapám a köpenyt egész hátralévő életében használta a színpadon és egyéb fellépésein. Nagymamám a köpenyt édesapámnak adta, ő pedig úgy érezte, hogy a különleges relikviát meg kell őrizni a jövő generációinak. A köpeny jelenleg a Los Angelesi Academy Museum gyűjteményének darabja 

- nyilatkozta a Madame Tussauds Budapest felkérésére az Egyesült Államokban élő Lynne Lugosi, aki azt is felfedte, hogy a filmtörténet egyik leghíresebb magyar sztárja egész életében kötődött Magyarországhoz és Erdélyhez.

Magyarul beszélt otthon

„Béla a társadalmi életét szinte kizárólag közeli magyar barátaival és felesége, Lillian családjával élte - akik szintén magyarok voltak. Elsősorban magyarul beszélt otthon és lelkesen olvasta magyar újságokat is. Imádta a hazai ételeket, valamint az Egri Bikavért és a parádi ásványvizet is. Édesapám, Béla Jr. gyerekkorában értett egy kicsit magyarul, ám az évek múltán megkopott a nyelvtudása” - mesélte Lynne Lugosi. Az unoka még nem járt Magyarországon, sem a ma Romániához tartozó Lugoson, a sztár szülőhelyén, ám a tervei között szerepel, hogy Budapestre utazik. 

Várom, hogy egy nap ellátogassak Magyarországra és a Madame Tussauds Budapestbe. A Lugosi család megtisztelőnek tartja, hogy Lugosi Béla ilyen prominens helyet kapott az attrakcióban

 - tette hozzá Lynne Lugosi. A világon két helyen láthatják Lugosi viaszfiguráját a rajongók: Hollywoodban, néhány lépésre a sétánytól, valamint Budapest belvárosában. Az unoka mindent megtesz azért, hogy Drakula megformálóját ne feledjék el.

„Átvettem édesapámtól a Lugosi Enterprises vezetését, képviselem a családot és Lugosi Bélát. Célunk, hogy védjük és kiterjesszük Lugosi Béla örökségét. Az egyik ilyen projektünk a Lugosi Béla Gyűjtemény a Los Angelesi Film Archívumban. Boldogan jelentem be azt is, hogy decemberben megjelenik az első és egyetlen Lugosi Béla életrajz, amelyet a család engedélyezett. Több éve készül a könyv és igazi szerelem projekt volt a számomra és a szerző, egyben barátunk, Robert Cremer számára. A Béla Lugosi: The Man Behind the Cape egy ember történetét meséli el, akit a sors is arra szánt, hogy ő legyen Drakula” - nyilatkozta Lynne Lugosi. A Madame Tussauds Budapestben nemcsak a születésnapon, hanem a mindennapokban is láthatják a vendégek Lugosi Bélát, aki a produkció diákoknak szóló élménypedagógiai programjában is szerepel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.