Harry herceg és Meghan Markle perrel fenyegetőznek: szerintük Erzsébet királynő hazudott

Members Of The Royal Family Attend Events To Mark The Centenary Of The RAF
Getty Images/Members Of The Royal Family Attend Events To Mark The Centenary Of The RAF - Chris Jackson
brit királyi család II. Erzsébet brit királynő Meghan Markle Harry herceg
II. Erzsébet királynő nem mondott igazat a sussexi házaspár szerint kislányuk nevével kapcsolatban. Harry herceg és Meghan Markle készek jogi útra terelni a dolgot.

A néhai királynőt állítólag „felháborította” Harry herceg és Meghan Markle hazugsága Lilibet hercegnő nevével kapcsolatban. A pár, akinek 2021 júniusában született második gyermeke, állítólag azt állította, hogy megkapták az engedélyt, hogy Lilibet nevet adjanak lányuknak. Robert Hardman: III. Károly: Új király, új udvar címmel megjelent könyvében az olvasható, hogy az uralkodót meg sem kérdezték erről, aki „olyan dühös volt, mint még soha” Harry és Meghan megjegyzéseit hallva.

Harry herceg és Meghan Markle
Harry herceg és Meghan Markle perrel fenyegetőzik
Forrás: Getty Images

Harry herceg és Meghan Markle perrel fenyegetőznek: szerintük Erzsébet királynő hazudott

A népszerű becenév II. Erzsébet gyerekkorából származik, alternatívája volt Erzsébetnek, miután fiatal korában nem tudta kiejteni a nevét. Később megmaradt, és Fülöp herceg is ezt a becenevet használta felesége megszólítására. A sussexi herceg és hercegné szóvivője azt nyilatkozta, hogy a pár nem használta volna a nevet, ha a monarchia nem volt volna „támogató”.

A Schillings ügyvédi iroda – amely Harryt és Meghant képviseli – levelet írt néhány hírportálnak és kiadónak. Akkor azt nyilatkozták, hogy a párra vonatkozó állítás, miszerint nem kérték a királynő engedélyét, helytelen és rágalmazó.

A herceg előzetesen beszélt a családjával a bejelentés előtt – valójában a nagymamája volt az első családtag, akit felhívott. A beszélgetés során megosztotta velük reményét, hogy lányát Lilibetnek nevezi el az ő tiszteletére. Ha nem lett volna támogató, akkor nem használták volna a nevet.

 

Mr. Hardman hozzátette: „A pár [Meghan és Harry] ezután jogi lépéseket tesz azok ellen, akik a fentiekkel eltérő állításokat fogalmaznak meg.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.