Erik Menendez elárulta, mit mondana az édesanyjának, akit 35 éve meggyilkolt

vallomás gyilkosság Lyle és Erik Menendez Kitty Menendez
A Menendez testvérek 35 évvel ezelőtt, különös kegyetlenséggel gyilkolták meg szüleiket. Erik Menendez elárulta, mit mondana édesanyjának, Kittynek ennyi év után.

„Az egyik tévhit az, hogy nem szerettem az apámat vagy az anyámat” - magyarázta az 53 éves Erik a Netflix Menendez testvérekről szóló dokumentumfilmjében. „Ez a legtávolabb áll az igazságtól. Rettenetesen hiányzik az édesanyám. Bárcsak visszamehetnék, és beszélhetnék vele, megölelhetném, és elmondhatnám neki, hogy szeretem, és azt akartam, hogy szeressen engem, hogy boldog legyen velem, hogy örüljön, hogy a fia vagyok, és hogy érezze ezt az örömöt és ezt a kapcsolatot. Én csak ezt akarom.”

a menendez család,
A Menendez testvérek 1989. augusztus 20-án gyilkolták meg szüleiket, Kittyt és Josét.
Forrás: Northfoto

1989-ben az akkor 18 éves Erik és testvére, a 21 éves Lyle Menendez meggyilkolták szüleiket, Kitty és Jose Menendezt. A fiúkat később kétrendbeli, első fokú gyilkosságért ítélték el, és 1996-ban feltételes szabadlábra helyezés nélküli életfogytiglani börtönbüntet kaptak. A testvérek azt állították, hogy a kettős gyilkosság indítéka az apjuk által, ellenük elkövetett szexuális visszaélés volt, bár a bíróság nem fogadta el bizonyítékként.

„Apámmal nehezebb" - vallotta be Erik. „Számomra kisfiúként ő több volt, mint egy egyszerű férfi. Olyan volt, mint egy ókori görög isten modern változata. Más volt, mint bármelyik férfi, akivel valaha is találkoztam. Egyszerűen bálványoztam őt. Olyan akartam lenni, mint ő. De ő ritkán volt igazi apa.”

A Menendez testvérek apja feltételhez szabta a szeretetét

Bár Erik egykor piedesztálra emelte az apját, később már azt mondta, az apjuk feltételekhez szabta a szeretetét.

„Szeretett minket” - emlékezett vissza Erik a kapcsolatukra. „De úgy gondolta, hogy a szeretetet ki kell érdemelni. Tehát ahhoz, hogy szeressen minket, méltónak kellett lennünk erre, és ez gyakran azt jelentette, hogy fájdalmat kellett átélnünk.”

A Netflix dokumentumfilmje és Ryan Murphy SZÖRNYETEGEK: A Lyle és Erik Menendez-sztori  több mint 35 év elteltével újra felkeltette a közvélemény érdeklődését az ügy iránt, ennek hatására pedig most a közösségi médiában sokan szorgalmazzák a testvérek büntetésének hatályon kívül helyezését. A figyelem középpontjába kerültek a lehetséges új bizonyítékok, amelyek alátámaszthatják a testvérek állításait azzal kapcsolatban, hogy az apjuk fizikailag és szexuálisan is bántalmazta őket.

US-TRIAL-MENENDEZ
Lyle és Erik Menendez
Forrás: AFP

Erik és Lyle ügyére a hírességek is felfigyeltek, közül Kim Kardashian is, aki nyilvánosan kiállt amellett, hogy a testvérek új tárgyalást érdemelnének.

„Sok időt töltöttem Lyle-lal és Erikkel, ők nem szörnyetegek” - írta az NBC News által közzétett írásában a 43 éves valóságshow-személyiség, aki szeptemberben meglátogatta a testvéreket a San Diegó-i börtönben. „Kedves, intelligens és becsületes emberek. Nem hiszem, hogy az életfogytig tartó börtönbüntetés a megfelelő ítélet volt ebben a bonyolult ügyben. Ha ezt a bűncselekményt ma követték volna el, és ma került volna bíróság elé, úgy vélem, a végeredmény más lett volna."

Felülvizsgálják a Menendez-gyilkosságot

A közfelháborodás közepette George Gascón Los Angeles megyei kerületi ügyész október 3-án bejelentette, hogy az ügyet felülvizsgálják, és közel 30 évvel a testvérek elítélése után új tárgyalást tűztek ki.

„Amit nagyon világossá akartam tenni, hogy nem ismerjük el sem az egyik, sem a másik utat, nem mondjuk, hogy az eredeti tárgyaláson bármi hiba történt” - mondta a kerületi ügyész a sajtótájékoztatón. „Bizonyítékot kaptunk, megkaptuk egy levél fénymásolatát, amelyet állítólag az egyik testvér küldött egy másik családtagnak, és amelyben arról beszélt, hogy molesztálás áldozata lett. Bizonyítékot kaptunk a védelemtől arról is, hogy a Menudo együttes egyik tagja szintán azt állítja, hogy Jose Menendez őt is molesztálta.”

A Menendez testvérek meghallgatását november 29-re tűzték ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.