Gyász: elhunyt a legnépszerűbb sorozat sztárja, halálhírét a fia jelentette be

hollywood John Amos Gyökerek (tévésorozat)
A Gyökerek című sorozatból ismert színész augusztus végén hunyt el. John Amos halálhírét a fia csak most jelentett be.

Augusztus 21-én elhunyt John Amos színész. A szomorú hírt a fia közölte a Varietyvel.

John Amos
John Amos 84 éves volt.
Forrás: AFP

„Hatalmas szomorúsággal osztom meg önökkel, hogy édesapám elhunyt. A kedves, aranyszívű ember volt, akit az egész világon szerettek. Sok rajongó úgy tekintett rá, mintha ő lenne az édesapjuk a tévéből. Jó életet élt. Az öröksége fennmarad színészként végzett kiemelkedő munkáiban. Apám egész életében imádott színészkedni” - írta Kelly Christopher Amos.

John Amos pályafutása

John Amos 1939-ben született Newarkban, színészi pályája  1970-ben indult, a CBS több sorozatában is játszott. Az igazi sikert és elismerést Kunta Kinte szerepe hozta el neki, a Gyökerek című sorozatban. Alakításáért Emmy-díjra is jelölték. A sorozatot az amerikai televíziózás történetének legsikeresebb alkotása. Amos játszott az Amerikába jöttem című filmben is Eddy Murphy oldalán, és a Die Hard 2-benis láthattuk. Életéről dokumentumfilm is készült America’s Dad címmel, ennek készítésében a fia is részt vett. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.