Csúnyának tartották, ezért nem kapta meg ezt a szerepet Meryl Streep

Meryl Streep
Getty Images/Gilbert Flores -
visszautasítás filmszerep Meryl Streep
Az elutasítás sajnos az élet természetes velejárója. Még akkor is, ha te vagy a hollywoodi szupersztár Meryl Streep.

A 75 éves pozitív kisugárzású és mindig mosolygós színésznőt lenyűgöző karrierje során rekordot jelentő 21 Oscar-jelöléssel tüntették ki. Meryl Streep nevéhez olyan emlékezetes filmek fűződnek, mint Az ördög Pradát visel, a Mamma Mia! vagy éppen a Julie & Julia - Két nő, egy recept. Azonban volt olyan időszak, amikor a ma már világsztár színésznőt, akit többek között  jellegzetes és egyedi karaktere miatt kedvelnek szerte a világon, bizony csúnyának tituáltak és ezért nem kapott meg egy fontos filmszerepet.

Meryl Streep
Meryl Streep karrierjét szerencsére nem befolyásolta az, hogy csúnyának tituálták egy szerephez
Forrás: NurPhoto via AFP

Meryl Streep kegyetlen elutasítást kapott

Azért nem kapott meg ugyanis egy filmszerepet, mert csúnyának tartották. A sztár erről egy 2015-ös Graham Norton interjúban mesélt, ahol felidézte ezt a koránt sem kellemes történetet. Meryl lemaradt az 1976-os King Kong főszerepéről, amelyet helyette végül az American Horror Story-ban szereplő Jessica Lange-t kapott meg. Meryl Streep elmesélte, hogy egy színdarabban való szereplése során a filmrendező Dino De Laurentiis fia felfigyelt rá, és meghívta, hogy találkozzon az apjával. „Csodálatos irodája volt, kilátással egész Manhattanre. Bementem, és a fia ott ült, nagyon izgatott volt, hogy behozta ezt az új színésznőt”emlékezett vissza Meryl. „És az apa azt mondta a fiának olaszul, mert én értek olaszul, azt mondta:hogy 'che brutta', azaz 'miért hoztad ide ezt a csúnya nőt?" 

Streep ezt az élményt kijózanítónak nevezte, de végül stílusosan visszavágott. Meryl Streep olaszul válaszolt a rendezőnek: „Értem, mit mond, sajnálom, hogy nem vagyok elég szép a King Konghoz.” 

Bár a szerep végül nem ő kapta meg, ez cseppet sem gátolta Streep további karrierjét. Nyugodtan mondhatjuk, hogy enélkül a szerep nélkül is megannyi mesés alakításban láthattuk őt a filmvásznon. Négy évvel a King Kong bemutatója után elnyerte első Oscar-díját a Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott alakításáért, ahol egy problémás feleséget játszott. Azóta még két Oscar-díjat nyert: 1983-ban a Sophie választása, majd 2012-ben a Vaslady című filmekért.

Streep korábban is beszélt már arról, hogy gyakran érezte magát túl csúnyának a színészi pályához

 2014-ben a következőket mondta az Indiana Egyetem hallgatóinak: 

"Mindig szerepeltem színdarabokban, de hiúnak tartottam, ha valaki színésznő akar lenni. Ráadásul azt hittem, túl csúnya vagyok ahhoz, hogy színésznő legyek. Akkoriban a szemüveg még nem volt menő."

Meryl színpadi karrierjét 26 évesen kezdte, mielőtt filmszerepekre jelentkezett volna. Első mozifilmszerepét az 1977-es Julia című filmben kapta, két évvel később pedig megszerezte első Oscar-jelölését a Szarvasvadász című filmben.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.