Szembeszállt a zsarolókkal, harcol a bulvárlapokkal: Michael Schumacher felesége foggal-körömmel védi a F1-legenda magánéletét

Michael Schumacher
AFP - AFP
Michael Schumacher magánélethez való jog Corinna Schumacher
A 2013. december 29-i végzetes napig, amikor a visszavonult F1-legenda Michael Schumacher életét teljesen megváltoztató sérüléseket szenvedett egy horrorisztikus síbalesetben, az autóversenyző és családja boldog jövő elé nézett, de nem sokáig élvezhette a pályán töltött évek alatt szerzett vagyont.

A meribeli lejtőkön síelt a család, amikor Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett, ami számára és a családja, különösen felesége, Corinna Schumacher számára a feje tetejére állította az addig megszokott életüket. Amikor kiderült, hogy a hétszeres F1-bajnok súlyos agysérüléseket szenvedett, Corinna és a legközelebbi családtagok magas falakat húztak a világ és maguk közé. A versenyzőlegendát, aki minden idők egyik legnagyobb F1-es pilótájaként vonul be a történelembe, azóta sem látták nyilvánosan, és a családja sem nyilatkozott az állapotáról, csak annyit mondtak, hogy „itt van, de másképp”.    

Michael Schumacher felesége és lánya:Corinna Schumacher, Gina Schumacher
Michael Schumacher felesége, Corinna és lánya Gina
Forrás: AFP 

Michael Schumacher mindkét otthona luxuserőd magánkórházzal

A házaspár két fő otthona, egy tóparti idill a svájci Gland városához közel, Genftől 45 percre északra, valamint a Mallorca szigetén lévő baleári birtokuk, a Villa Yasmin — ahol lányuk, Gina esküvőjét is tartották — igazi luxuserőd, saját magánkórházzal. Az ilyen áthatolhatatlan magánélet fenntartása hatalmas anyagi és érzelmi költségekkel jár, és Corinna egyértelműen a vezetői székben ül, ha arról van szó, hogyan őrizzék meg férje örökségét. 

Corinna Schumacher egy évtizede háborút indított férje magánéletének védelmében, ám az elmúlt hónapok azt sugallták, hogy Michael Schumacher felesége kezd nyitni a világ felé. Látták már, amint autóversenyző fiát a pálya mellett támogatja, annak barátnőjét is befogadta a „belső körbe”, és állítólag ő hagyta jóvá Michael megjelenését Gina esküvőjén. Bár semmi nem utal arra, hogy a családban drámai változások történnének, Corinnának természetesen a jövőbe kell tekintenie, és el kell fogadnia, hogy a családja természetesen fejlődni fog az elkövetkező években - Gina most már férjhez ment, Mick pedig a pletykák szerint eljegyezte modell barátnőjét.

Idén nyáron Corinnát megzsarolták Michael Schumacher baleset után készült fotóival

Júniusban két férfit tartóztattak le, akik megpróbálták a Scumacher családot megzsarolni. A gyanúsítottak, Yilmaz T. kidobóember és 30 éves fia azt állították, hogy a 2013-as, majdnem halálos síbalesetét követő F1-es legendáról készült képeket tartalmazó fájlok birtokában vannak. Állítólag milliókat követeltek Schumacheréktől, hogy a képeket ne hozzák nyilvánosságra. A gyanúsítottaknál több adattárolót foglaltak le a hatóságok, évekre börtönbe kerülhetnek. De nem ez volt az egyetlen eset, amikor megpróbálták kihasználni Michael Schumacher és családja helyzetét. Schumacher családja júniusban pert nyert egy német bulvármagazin ellen, mert az hamis AI-interjút adott ki az egykori autóversenyzővel. A Die Aktuelle című magazin 2023 áprilisában azt állította, hogy interjút készített a motorsportlegendával, de a cikk valójában AI-generálta idézeteket tartalmazott. Schumacher családja 200 000 euró (220 000 dollár) kártérítést kapott.

Corinna Schumacher ma már 55 éves, de továbbra is a férje védelme jelenti számára az életet. Bár nyitni kezdett a világ felé, elsősorban gyerekei érdekében, Michael Schumacher felesége gyakorlatilag a saját életével és boldogságával fizet a Forma-1 legendájának nyugalmáért, és a róla a rajongói körében kialakított kép megőrzéséért. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.