Ha előkerülnek a bizonyítékok, Harry hercegnek vége: "A világ hamarosan megtudja"

The Invictus Games Foundation 10th Anniversary Service
Getty Images/The Invictus Games Foundation 10th Anniversary Service - Max Mumby/Indigo
per lehallgatás bizonyíték Harry herceg
Több SMS-t és e-mailt is törölt a herceg, bizonyítékokat egy olyan perben, amit ő indított. Mitől fél Harry herceg? Egyes források szerint, ha előkerülnének az üzenetek, akkor Harry tönkremenne.

Az NGN, a The Sun című brit napilap kiadójának ügyvédei "ködösítéssel" vádolták Harry herceget az ellenük folyó telefonos lehallgatási per során, azt állítva, hogy a herceg "szándékosan megsemmisítette" a bizonyítékokat, köztük több száz sms-t és e-mailt. A bíró válaszokat követel...

Harry herceg
Harry herceg magyarázkodhat
Forrás: Getty Images/The State Funeral Of Queen Elizabeth II

Harry hercegnek magyarázkodnia kell

Szorul a hurok Harry herceg körül. Mint ahogy arról beszámoltunk, e-maileket és SMS-eket rejtett el a bírósági ügyében, amelyet azért indított, mert úgy véli, olyan cikkek jelentek meg róla, amely információkat törvényes úton nem lehett volna megszerezni. Vagyis Harry herceg úgy gondolja, hogy lehallgatták, ami a magánélethez való jogának megsértése. 

Az angol legfelsőbb bíróság bírája, Timothy Fancourt egyetértett azzal, hogy "aggasztó bizonyítékok" utalnak arra, hogy néhány bizalmas üzenetet "jóval a kereset benyújtása után" megsemmisítettek,

és "valódi aggodalomra ad okot az", hogy maga Harry volt az, aki a kaliforniai Montecitóban lévő otthonában kezelte a vonatkozó dokumentumokat. "Meglehetősen figyelemre méltó" - tette hozzá Fancourt bíró -, hogy eddig ilyen keveset adtak át. 

Harrynek - rendelte el a bíró - mindent meg kell tennie, hogy átadja az sms-eket és e-maileket, vagy megmagyarázza a bíróságnak, "mi történt pontosan".

Harry ügyvédei kitartanak amellett, hogy már így is "kötelességeit meghaladva" igyekezett minden releváns bizonyítékot megszerezni. 

"De úgy tűnik, a bíró ezt nem veszi be. Ez bűzlik az eltussolástól" - mondta egy forrás. "A világ hamarosan megtudja" - tette hozzá az illető. 

"Csak idő kérdése, hogy mikor kerülnek elő a bizonyítékok - ha még nem kerültek elő -, és ez tönkreteszi Harryt."

Milyen érzékeny információkat törölt Harry?

Harry törölte saját könyvének, a Tartaléknak a vázlatait, de nemcsak ezt, hanem a közte és J.R. Moehringer szellemíró közötti üzenetek egész tárházát is a Signal üzenetküldő alkalmazásból. Miután a bestseller 2023-ban megjelent, Moehringer azt állította, hogy "ezer dolgot" kihagytak, a 39 éves Harry pedig megerősítette, hogy 400 oldalt vágtak ki a könyvből.

"Van néhány dolog, ami történt, különösen köztem és a bátyám között, és bizonyos mértékig köztem és az apám között" - mondta - "amit egyszerűen nem akartam, hogy a világ megtudjon, mert nem hiszem, hogy valaha is megbocsátanának nekem." Úgy tűnik, Harryt még foglalkoztatja a békülés gondolata, habár sokat nem tesz érte. Az a vád érte, hogy minden cselekedete csak a látszat fenntartására irányul. Sokan úgy vélik, hogy Harry most is csak saját magát védi, és 

azért törölte az SMS-eket és e-maileket, mert az általa előadott történet más világításba kerülne, ha az emberek ezek által teljes képet kapnának a történtekről,

 vagyis a saját hitelességét ásná alá Harry és ezt mindenáron el akarja kerülni. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.