A kék lagúna film mozi Sziget
Itt a vakáció, itt a hőhullám, itt a nyaralások szezonja. Itt az ideje hát, hogy filmes téren is utazásra induljunk, felkeresve azokat a tengeri szigeteket, ahol oly emlékezetes órákat tölthetünk el a filmvászon és a képernyő előtt ülve is.

Vannak filmek, amelyeket, ha megnézünk, úgy érezhetjük, hogy mi magunk is a szigeten vagyunk, ahol játszódik. Nézzük, melyek a life.hu kedvencei hőség idején.

Hőség ellen moziutazás: ezek a kedvenc filmes szigeteink: A kék lagúna
Hőség ellen moziutazás: ezek a kedvenc filmes szigeteink: A kék lagúna
Forrás: Northfoto

Hőség ellen filmek: a látványuk is hűsít

A kék lagúna (1980)

A címbeli lagúna egy lakatlan trópusi szigeten található, ahol két kisgyerek vetődik partra egy hajótörés következtében. Vakítóan kék tenger, napsütés, szerelem és erotika: a gyerekek az idilli természet ölén nőnek fel, senkitől sem zavartatva – ahogy pedig felcseperednek, a szerelmet is megismerik egymás oldalán, mint egy tökéletes kamaszkori romantikus fantáziában.

Kincs, ami nincs (1981)

Pongo Pongo az a hely, ahol igazi kincs vár az odavetődőkre, még ha nem is pont úgy, ahogy ők gondolják. Hiszen a Bud Spencer-Terence Hill páros az egyik legközkedveltebb filmjében elrejtett háborús dollárkötegek keresése közben jut el a kis szigetre, ahol azonban egy harmóniában élő népet, szerelmet és főleg barátságot lelnek. Amit persze meg is kell védeni, és nem csak egy őrült japántól. De szerencsére nem csak a Puffin ad nekik erőt és mindent lebíró akaratot.

Jurassic Park (1993)

A szupergazdagok körében státuszszimbólumnak számít, ha valaki saját szigettel rendelkezik, de a Jurassic Park hóbortos milliárdosa ezt nem nyaralásra használja, hanem egy tudományos álom megvalósítására, persze a jövőbeli profit reményében is. A természet azonban utat tör magának, és az őslényparkban jön a sikoltozás meg a rohangálás – azóta is jó néhány filmben és szigeten.

A part (2000)

A sziget az elvágyódás, a hétköznapi életből való kiszakadás, szimbóluma is. Amikor a civilizációból való lelépésre gondolnak az emberek, azt általában a természethez való visszatérés formájában képzelik el, sokszor valami paradicsomi, egzotikus környezetben, mint A part főhőseként Leonardo DiCaprio. A paradicsomról azonban sokszor kiderül, hogy igazából pokoli hely.

Számkivetett (2000)

Robinson Crusoe klasszikus történetének modern változatában Tom Hanks az, akinek egy lakatlan szigeten egyedül kell túlélnie, és közben még a józan eszét is megőriznie. Ehhez nem árt, ha keres egy társat, akihez beszélhet, és Péntek helyett neki csak egy kifestett röplabda jut, de így is megoldja.

Kutyák szigete (2018)

Animációs alkotás sem hiányozhat a listánkról, még ha Wes Anderson, a kortárs mozi egyik legeredetibb, senki mással össze nem téveszthető stílusú alkotója esetében nem is hagyományos rajzfilmes meséről van szó. A rendező a Kutyák szigete esetében bábokkal alkotott meg egy egészen különleges mesét a száműzött japán ebekről, és a közéjük kerülő kisgyerekről.

 

A sziget szellemei (2023)

A kultikus Erőszakik alkotói, azaz a színészpáros Colin Farrell és Brendan Gleeson, valamint az író-rendező Martin McDonagh újra együtt alkotott valami nagyon különlegeset egy kicsi ír szigeten. Ahol alig néhányan laknak, mindenki tud mindenkiről mindent, így aztán pláne különös súlya lesz annak, hogy a két főszereplő egyike váratlanul megszakítja az évtizedes barátságot a másikkal. Ezzel láncreakciót indít el, nem meglepő módon éjfekete humorban és különös fordulatokban bővelkedőt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.