Elhunyt Vilmos herceg és Harry nagybátyja: nagy veszteség érte a királyi családot

Vilmos herceg, Harry herceg
AFP -
gyász Vilmos herceg Harry herceg
A hét elején elhunyt a hercegek nagybátyja, Lord Robert Fellowes. Vilmos herceg és Harry anyai nagynénjének, Lady Jane Spencernek férje 82 éves volt.

Gyászol Vilmos herceg és testvére, Harry: 82 éves korában elhunyt Lord Robert Fellowes, a nagybátyjuk. Lord Fellowes a néhai királynő magántitkáraként dolgozott az 1990-es évek legdrámaibb időszakaiban - többek között akkor, amikor sógornője, Diana 1997-ben, 36 évesen meghalt. Mi több, a gyászjelentését közlő The Times szerint ő segített megírni azt a beszédet, amelyet II. Erzsébet a Buckingham-palotából mondott a nemzetnek Diana temetésének előestéjén. Lord Fellowes megjelent a Netflix sorozatában, A koronában is, Andrew Havill játszotta.

elhunyt vilmos herceg nagybátyja
Lord Robert Fellowes, Vilmos herceg nagybátyja 82 éves volt
Forrás: Getty Images

Fellowesnak és Lady Jane-nek három gyermeke született, Laura, Alexander és Eleanor. Ők hárman mind Vilmos és Harry első unokatestvérei. Mi több, a legidősebb Laura Sarolta hercegnő keresztanyja.

Vilmos herceg nagybátyja annyira nem rajongott Dianáért

A hírek szerint Lord Robert palotai udvaroncként betöltött szerepe miatt néha feszült volt a viszonya sógornőjével. Amikor azonban Diana hercegné meghalt, így nyilatkozott: „Nagyon szerettem őt, nagyon jó ember volt. Nehezen találta meg az életben a boldogságot, sajnálom azokat, akik ilyen helyzetben vannak."

Lord Robert a néhai királynő 2022-ben bekövetkezett haláláig a királynő szolgálatában maradt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.