Freddie Mercury dúsgazdaggá tette egyetlen barátnőjét: ennyi pénz üti most Mary Austin markát

Freddie Mercury és Mary Austin
Getty Images - Dave Hogan
hagyaték Queen Mary Austin Freddie Mercury
A legendás zenész egyetlen barátnője, Mary Austin dúsgazdaggá vált az ikon halála után. Freddie Mercury egykori menyasszonya most ismét nagy összeget kaphat a zenekar frissen kötött üzlete után.

Mary Austin, Freddie Mercury egykori menyasszonya hamarosan Nagy-Britannia egyik leggazdagabb asszonya lesz, ugyanis hatalmas összeg ütheti a markát a zenekar nemrég kötött üzlete után. 

Freddie Mercury és Mary Austin
Freddie Mercury dúsgazdag nővé tette Mary Austint
Forrás: Getty Images/Queen And Friends

Freddie Mercury egyetlen barátnője dúsgazdaggá vált 

Mary Austin ugyan egészen más volt, mint a Queen extravagáns frontembere, de mégis ő volt az egyik legfontosabb ember az életében. Olyan közel álltak egymáshoz, hogy Freddie Mercury meg is kérte Mary kezét. És ugyan esküvőre nem került sor, a nő a sztár haláláig mellette maradt, és mostanáig ugyanabban a kastélyban élte az életét. Amikor Freddie meghalt, Mary megkapta a hagyatékának felét, majd a szülei halálakor további 25%-ot. Emellett a Queen Productions bevételének 18,75%-át is, vagyis a Queen frontembere gondoskodott arról, hogy egyetlen szerelmének soha ne legyenek anyagi gondjai. „Te lettél volna a feleségem, és úgyis a tiéd lett volna" - indokolta Freddie Mercury a döntését annak idején.

Marynek mára nemhogy nincsenek anyagi gondjai, de hamarosan bekerülhet a 100 leggazdagabb brit nő közé, ugyanis a Queen zenekar élő tagjai új üzletet kötöttek.

A Queen 1 milliárd fontért fogja eladni a dalait, ebből pedig Mary is megkapja a részét annak ellenére, hogy a hírek szerint alig tartja a kapcsolatot a zenekar többi tagjával. A jussa 187,5 millió font lesz, ami több mint 83 milliárd forint. Ezzel pedig Mary valószínűleg bekerül Nagy-Britannia 100 leggazdagabb nője közé.

Az év elején ráadásul Mary eladásra kínálta Freddie Mercury házát, a kúria 30 millió fontért került piacra. A sztár még 1985-ben vásárolta meg az ingatlant, állítólag már abban a pillanatban beleszeretett az otthonba, ahogy belépett, és a helyszínen félmillió fontos árajánlatot tett. „A ház minden helyiségéből szeretet és melegség árad. Öröm volt benne élni, és sok szép emléket őrzök itt" - mondta Mary. 

Így teltek Freddie Mercury utolsó percei: ezek az emberek voltak mellette

1991-ben hunyt el a Queen énekese, a valaha élt egyik legnépszerűbb zenész, Freddie Mercury. A  legjobb barátja, egyben egykori barátnője, Mary Austin is a közelben tartózkodott a tragédia idején, ahogy Dave Clarkis, a Dave Clark Five énekese. Ő mondta el, hogyan távozott az élők sorából a legendás énekes.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.