Harrison Ford könnyekig meghatódott: hivatalosan is Disney-legenda lett

legenda díjátadó ünnepség Harrison Ford
Az Indiana Jones filmek sztárja egy igazán érzelmes beszédet mondott a rangos D23 Expón. Harrison Ford meghatódott az ünnepségen, hiszen immár a neve hivatalosan is Disney-legendaként szerepel.

Az ikonikus színészt, akit a Star Wars Han Solo és a merész régész Indiana Jones felejthetetlen szerepeiről ismerhetünk, vasárnap a rangos D23 Expón tüntették ki. A Walt Disney Company által adományozott elismerés bebetonozza a 82 éves Harrison Ford helyét a hollywoodi történelemben, és méltó elismerés egy olyan karrierért, amely évtizedeken át tartott, és világszerte számtalan rajongó szívét érintette meg.

Harrison Ford
 Nem ez az első eset, hogy Harrison Ford könnyekig meghatódott, amikor díjat kapott
Forrás: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Harrison Ford teljesen meghatódott

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója adta át Harrisonnak az est első díját, megadva ezzel az alaphangot az érzelmes és ünnepélyes eseménynek. „Mielőtt ő lett volna a Millennium Falcon kapitánya vagy egy világszerte kalandozó régész, Harrison Ford, mint sokan mások, egy feltörekvő színész volt, aki Hollywoodba érkezett, hogy kövesse az álmait” – kezdte Bob, akit hatalmas taps fogadott a Honda Center közönségétől. A beszéd közben a kivetítőn egy montázs volt látható Harrison Ford legikonikusabb szerepeiről. Amikor Harrison végre színpadra lépett, a közönség felállva tapsolt, ami őszínte tisztelgés a színész legendás karrierje előtt. Beszédét egy híres Star Wars idézettel kezdte, mosollyal az arcán: „Én is szeretlek,” ami Han Solo ikonikus „Tudom” mondatának szívből jövő visszhangja volt. A terem megtelt melegséggel és csodálattal, miközben színészlegenda folytatta megható beszédét: „Imádom az életet, amit kaptam. Imádom az embereket, akikkel lehetőségem volt dolgozni. Senki sem ér el hosszú távú sikereket ebben az üzletben együttműködések nélkül, bárkik is legyünk és bármit is csináljunk.”

Harrison, aki hatalmas teljesítményei ellenére mindig szerény maradt, segítő mesélőként írta le magát, hangsúlyozva a közös munkát minden projekt mögött.

 „A történetek értetek szólnak, rólatok, rólunk” – mondta elérzékenyülve. 

Hálája tapintható volt, és ahogy visszafojtotta a könnyeit, egyértelmű volt, hogy ez a pillanat neki is ugyanolyan sokat jelent, mint rajongóinak. 

A veterán színész arra is szánt egy pillanatot, hogy személyesen köszönetet mondjon Bobnak, nemcsak a díjért, hanem az évek során nyújtott támogatásáért és barátságáért is. Harrison beszéde kétségtelenül az est fénypontja volt, de nem ő volt az egyetlen kitüntetett. Az ünnepségen a Star Wars és Indiana Jones zeneszerzőjét, John Williamst, valamint Frank Oz-t - a Jedi mester Yoda hangját - is Disney-legendává avatták. A trió most olyan Lucasfilmes kollégák sorába lép, mint George Lucas, Mark Hamill, a néhai Carrie Fisher, James Earl Jones, Jon Favreau és Ming-Na Wen, akiket már korábban is elismertek ezzel a kitüntetéssel.

A köszönőbeszédről készült videót itt tudod megnézni:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.