"Olyan kövér vagy, hogy nem éred meg a 30-at" - durván támadják a plus size modellt, de őt nem érdekli

62nd Annual GRAMMY Awards
NurPhoto via AFP
Tess Holliday modell testpozitivitás
A modell egyáltalán nem szégyelli a plusz kilóit, ám sokan mégis bántják a kinézete miatt.

A plus size modell, Tess Holliday visszavágott egy trollnak, aki azt írta neki, olyan kövér, hogy nem fogja megélni a 30 éves kort. Ryann Maegen Hoven, ismertebb nevén Tess Holliday, Los Angelesben élő amerikai molett modell, blogger és sminkes. Először 2011-ben került a címlapokra, amikor a Benefit Cosmetics és a Vogue Italia felkérésére betört a professzionális modellkedés világába.

A 22-es (európai 54-es) amerikai méretű influencer, aki a testpozitivitás bajnoka, büszkén használja a „kövér” kifejezést, és 2013 óta arra készteti a nőket, hogy bármilyen alakúak legyenek is, érezzék jól magukat a bőrükben, hiszen szerinte minden nő gyönyörű. De annak ellenére, hogy több mint tíz év telt el, amióta influenszerré vált, még mindig aljas beszólásokkal kell szembenéznie az interneten.

Legutóbb egy videóban válaszolt egy kommentelőnek, aki ezt írta: "Már ne vedd sértésnek, de nem félsz? Olyan kövér vagy, hogy nem fogod megélni a 30. születésnapodat". Tess erre a legmegfelelőbb választ adta: már 39 éves, így jócskán túl van a vélelmezett határon.

Tess évek óta oszt meg képeket a közösségi oldalain, nem egyszer pucéran vagy hiányos öltözetben is megmutatta magát, és rengetegszer beszélt róla, hogy szereti és elfogadta a testét és sportolni is szokott. A gyalázkodó hozzászólóknak pedig rendszerint csattanós választ ad.

"A testem miatt mindig rengeteget bántottak, de megbékéltem vele. A ti fejetekben van szükség változásra" - írta egy korábbi képéhez Tess, akit gyerekkorától kezdve gúnyoltak, 11 évesen ezért iskolát is váltott. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.