Matthew Perry családja szerint a sztár halála valójában gyilkosság volt

Matthew Perry halálát ketaminfüggősége okozta: gátlástalan orvosok írták fel neki az egyre nagyobb dózisokat
Getty Images - Jason Kempin
túladagolás Matthew Perry ketamin
A színész a ketamin hatásába halt bele, amit a családja szerint sosem szabadott volna felírni neki. Matthew Perry szerettei úgy érzik, tulajdonképpen gyilkosság történt.

Matthew Perry 54 évesen távozott az élők sorából, a színészre 2023. október 28-án, Los Angeles-i otthonában találtak rá a jacuzzijában. Még aznap halottnak nyilvánították. Miután a boncolás megállapította, hogy a halálát a ketamin okozta, nyomozás indult az ügyben. Kiderült, hogy a sztár a depressziója kezelésére kapta a szert, de egykori függőként sajnos rászokott, az újabb és újabb adagokat más orvosoktól és dílerektől szerezte be. A nyomozás során világossá vált, hogy a sztárt kihasználták, ami nagy felzúdulást okozott Hollywoodban. „Ez nagyon sok vészharangot kongatott meg, és felszínre hozta Hollywood alvilágát és a függőség mértékét" - állítja egy forrás. Az is kiderült, hogy Matthew Perry családja úgy gondolja, hogy tulajdonképpen gyilkosság történt.

Matthew Perry
Matthew Perry családja úgy érzi, gyilkosság történt
Forrás: Northfoto

Matthew Perry családja szerint a sztár halála valójában gyilkosság volt

Matthew Perry a ketamin hatásába halt bele, jacuzzijában találtak rá tavaly októberben. Távozása az egész világot megárzta, hiszen a Jóbarátok sztárjaként rengeteg rajongója akadt. Habár a sztárról köztudott volt, hogy függőségekkel küzdött, már egy ideje tisztának hitték, azonban mint kiderült, sajnos nem ez volt a helyzet. A színésznek a depressziója és szorongása kezelésére írtak fel ketaminkúrát egy klinikán, ez indítota el a lejtőn. 

„Matthew szerettei teljesen elborzadtak, hogy ketamint írtak fel neki, amikor ez egy ismert partidrog, függetlenül az állítólagos terápiás hatásoktól. 

Úgy érzik, hogy nem lett volna szabad felírni neki, mint egykori függőnek, és abszolút úgy gondolják, hogy ez vezetett ahhoz, hogy újra rászokjon

- árulta el egy forrás. Az ügyben nyomozás indult, és kiderült, hogy a sztárnak orvosok és dílerek írták fel az újabb és újabb adagot. Mark Chavez, a Matthew Perry halálával kapcsolatban megvádolt két orvos egyike beleegyezett a vádalkuba, és bűnösnek vallotta magát kábítószerterjesztés miatt. Már csak az a kérdés, vajon hány ember bukik még le a nyomozás során.

„Rengeteg a találgatás arról, hogy milyen híres neveket fognak legközelebb leleplezni, mert ezek a dílerek, különösen Jasveen Sangha, akit Hollywood ketaminkirálynőjeként ismernek, rengeteg hírességgel állnak kapcsolatban."A 41 éves Sanghát, aki a szövetségi ügyészek szerint egy „kábítószer-árusító birodalmat" működtetett Hollywoodban, Matthew Perry halálával kapcsolatban tartóztatták le, és életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

„Matthew mostohaapja, Keith Morrison, aki maga is oknyomozó újságíró, volt az, aki keményen szorgalmazta ezt a vizsgálatot" - tette hozzá a forrás. „A családja nem hagyhatta  annyiban, és örülnek, hogy vádat emeltek, de valódi igazságszolgáltatást akarnak, komoly börtönbüntetéssel, hogy ezek az elvetemült dílerek és úgynevezett orvosok eltűnjenek az utcáról. Őket hibáztatják Matthew haláláért, és nincs kétségük afelől, hogy végül is gyilkosság történt" - mondta még a bennfentes.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.