A Matthew Perry halála ügyében megvádolt orvos beismerte bűnösségét - 10 év börtön vár rá

ketamin halál Matthew Perry túladagolás
Dr. Mark Chavez bűnösnek vallotta megát. A Matthew Perry halálának ügyében megvádolt orvos elismerte, hogy részt vett a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben.

Mark Chavez, a Matthew Perry halálával kapcsolatban megvádolt két orvos egyike beleegyezett a vádalkuba, és bűnösnek vallotta magát kábítószerterjesztés miatt.

Matthew Perry asszisztense adta be a halálos adag ketamint a színésznek
Matthew Perry asszisztense, Kenneth Iwamasa adta be a halálos adag ketamint a színésznek, aki pedig az orvostól vette a szert.
Forrás: Getty Images

Az 54 éves Chavez pénteken, augusztus 30-án jelent meg a szövetségi bíróságon, hogy a vád alá helyezzék. Matthew Perry halála miatt öt másik személy ellen is eljárás folyik, akiknek állítólag közük volt a Jóbarátok sztárjának 2023. októberében bekövetkezett halálához.

Chavez ellen ketamin terjesztésére irányuló összeesküvés a vád, mivel elismerte, hogy ketamint adott el Dr. Salvador Plasenciának, aki viszont Perry asszisztensének, Kenneth Iwamasának szállított. Az Associated Press, az NBC News és az ABC News szerint Jean Rosenbluth amerikai bíró előtt Chavez azt mondta, hogy megértette a jogait, így a bíró beleegyezett, hogy a vádalku ügyében zajló tárgyalások az ügyészekkel folytatódjanak. Az AP szerint Rosenbluth engedélyezte, hogy a San Diegó-i orvos 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon maradjon, több feltétellel, többek között orvosi engedélyének és útlevelének átadásával.

A bírósági tárgyalást követően Chavez ügyvédje, Matthew Binninger újságíróknak azt mondta, hogy a férfi „hihetetlenül megbánta” tettét, és elfogadta a tényt, hogy szerepet játszott Perry halálában.

Mark Chavez arraignment
Dr. Mark Chavez és ügyvédje
Forrás: Getty Images

Matthew Perryt csúnyán kihasználták

„Minden tőle telhetőt megpróbál megtenni, hogy helyrehozza a rosszat” - mondta Binninger. „Minden tőle telhetőt megtesz, hogy együttműködjön, hogy segítsen ebben a helyzetben, és hihetetlenül megbánta a történteket.” Binninger megjegyezte, hogy bár Chavez pénteken hivatalosan ártatlannak vallotta magát, később el fogja ismerni bűnösségét egy még ki nem tűzött meghallgatáson, amelyen a vád megváltoztatására kerül sor. Az ügyészek elmondták, hogy Chavez akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat az ítélethirdetéskor.

Binninger azt is megjegyezte, hogy Chaveznek nem volt más választása, mint beleegyezni a vádalkulba, a szövetségi nyomozók ugyanis kiváló munkát végeztek - jelentette az NBC News.

„Kliensem helyesen akar cselekedni” - mondta az ügyvéd. „Együtt fog működni a jövőben.”

A szövetségi ügyészek korábban azt állították, hogy Perryt, aki őszintén beszélt a függőséggel való küzdelméről, a vádlottak kihasználták, ezért halála előtt ismét drogfüggővé vált. A vádalku szerint Chavez egy ketamin klinikát működtetett, és a klinikáról származó szer egy részét átirányította. Beismerte, hogy ketamint adott el Plasenciának. Az ügyészség szerint Chavez úgy jutott ketaminhoz, hogy egy korábbi páciense nevének felhasználásával hamis recepteket nyújtott be, és hamis nyilatkozatokat tett egy ketamin-nagykereskedőnél.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.