A világ leggyorsabb IQ-tesztje: különösen okos vagy, ha erre a három kérdésre tudod a választ

intelligencia teszt IQ-teszt
A Yale Egyetem intelligenciatesztje minden bizonnyal a leggyorsabb a világon. Ha az alábbi három kérdésre helyesen válaszolsz, akkor különösen okos vagy.

Mikor számít valaki okosnak? A Yale Egyetemen kutatták ezt a témát, aminek keretében a professzorok kifejlesztett egy IQ-tesztet. Mindössze három kérdésre kell válaszolni, hogy megtudd, intelligens vagy-e vagy sem!

iq-teszt, okos, intelligenciateszt
A világ leggyorsabb IQ-tesztjében három kérdésre kelll válaszolni
Forrás: Shutterstock

A világ leggyorsabb IQ-tesztje

Magától értetődik, hogy a Yale Egyetemen nemcsak a legokosabb diákok tanulnak, hanem a legzseniálisabb professzorok is tanítanak. Shane Frederick professzor kifejlesztette a világ valószínűleg leggyorsabb IQ-tesztjét. A tesztelőknek mindössze három kérdésre kell válaszolniuk, hogy kiderüljön, intelligensek-e.

A kognitív reflexiós teszt három kérdése

1. Egy labda és egy ütő együtt 1,10 dollárba kerül. Az ütő egy dollárral drágább, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?

2. Ha öt gépnek öt percbe telik öt termék előállítása. Mennyi időbe telik 100 gépnek 100 termék előállítása?

3. Egy tóban tavirózsák nőnek. A növények száma minden nap megduplázódik. 48 nap alatt a tavirózsák beborítják az egész tavat. Mennyi időbe telne, amíg a tó felét beborítanák?

IQ-teszt: a megoldások

1. kérdés: A labda 5 centbe kerül. Az ütő pontosan egy dollárral kerül többe, mint a labda. Tehát a labda és az ütő centjének összege azonos kell, hogy legyen. A 10 cent osztva kettővel 5 cent. Az ütő tehát 1,05 dollárba kerül, a labda pedig 5 centbe.

2. kérdés: 100 gépnek is 5 percre van szüksége 100 termék előállításához. Egyértelmű: minden gép 5 perc alatt egy terméket állít elő. Tehát 100 gép 5 perc alatt 100 terméket tud előállítani.

3. kérdés: A tavirózsáknak 47 napra van szükségük ahhoz, hogy a tó felét beborítsák. A tavirózsák mennyisége minden nap megduplázódik. A 48. napon az egész tavat beborítják, ami azt jelenti, hogy a tónak egy nappal korábban már félig tele volt rózsával. A 48. napon a mennyiség megduplázódik - tehát a helyes válasz 47 nap.

Mennyire megbízható ez a teszt?

Az IQ-tesztek nem véletlenül kerülnek pénzbe, és csak bizonyos intézetekben vagy online oldalakon kínálják őket. Ezek sokkal átfogóbbak, és nem csak a matematikai és logikai képességekre koncentrálnak. Ha tehát pontosan tudni szeretnéd, mennyire vagy intelligens, akkor azt javasoljuk, hogy tölts ki egy professzionális tesztet. 
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.