Kvíz: Mennyire ismered a '90-es évek népszerű előadóit?

Kvíz: a 90-es évek legnépszerűbb magyar előadói
Shutterstock - Serhii Yushkov
buli szórakozás kvíz
Mennyire ismered a 90-es évek legnépszerűbb magyar előadóinak leghíresebb dalait? Ezzel a kvízzel próbára teheted a tudásodat! Ha 10-ből 10-re tudod a választ, akkor a következő házibuliban mindenképp jelentkezz DJ-nek; mert ha ezeket a számokat felismered, akkor te egy igazi partiarc vagy.

Ki ne emlékezne a magyar popzene egyik legjellegzetesebb időszakára: a 90-es évekre? Lehet, hogy ma már túlnyomórészt nem ezek a slágerek szólnak nálad nagytakarítás közben, de ha egy buli kellős közepén ezek bármelyikét meghallod, tuti hogy azon nyomban táncra perdülsz. A népszerű, 90-es évekbeli popslágereknek ugyanis van egy közös tulajdonságuk: pár másodperc alatt képesek felpörgetni a hangulatot, akármilyen lapos legyen is a buli. Az alábbi kvíz 10 dalszövegrészletet tartalmaz. Felismered, hogy melyik idézet melyik népszerű magyar zenekarhoz tartozik?

kvíz 90-es évek
Kvíz: ha ezeket a számokat felismered, akkor te egy igazi partiarc vagy. 
Forrás: Shutterstock

Íme, a 90-es évek popslágerei kvíz

Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1/10 1. „Nem akarok sírni többé már, hallani a hangod most is fáj, hazudtál, mikor szemembe néztél. Nem akarok sírni többé már, nekem az a szó még most is fáj, de várok rád, szívemhez visszatérjél.”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2/10 2. „Tudod álmodoztam sokszor róla, Hogy hová tűnt az a sok szép óra, Mit régen együtt töltöttünk Te meg én. Te vagy aki átölel, Te vagy akiért még sírok néha, Te vagy akiért a szívem dobban újra meg újra.”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3/10 3. „Pokoli őrült a tánc, Remeg a lábad, vigyázz! Ezt csak a szíved érti. Hullámzik velünk a tér, S kezem elér, Hidd el, megéri!”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4/10 4. „Engem ma reggel az ágy is ölel. Eltűnt egy gyönyörű álom. Titokban engem a hajnal figyel. Tudom, hogy neked hiányzom.”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5/10 5.„Titokban látom újra szép szemed. Titokban látom újra élvezed, hogy itt lehetsz És valahogy mindig várod: Minden tiltott percét, hogy érezzelek, Hogy újra lássam és fogjam két kezed.”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6/10 6. „A hold alatt jártam Angelinával; Egy kiskocsmában találkoztunk, Táncoltunk végig, míg a nap felkelt, Az éjtől csókokkal búcsúztunk.”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7/10 7. „Ha akarod, még ezerszer mondom el, hogy rajtad kívül senki sem érdekel, Ha akarod, még ezerszer csak, hogy megértsd: a lelkemet eladnám egy csókodért!”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8/10 8. „Álmomban így kívántam, Vigyen az út mindig párban. Sorsod láncát magamra fűztem, Téged kell hát szeretnem!”
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9/10 9.„Tél volt, gyönyörű tél volt, még ma is épp úgy elhiszem; oly szép volt, csak a miénk volt, de valami elmúlt kedvesem."
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
10/10 10. „Megbántottak, Most már nem bánom, Nem számít és nem is sajnálom. Bíztam benned, tudom tévedtem. Látom már az utam, Nincs mit vesztenem.”

Ha tetszett ez a kvíz, akkor nézd meg ezt és ezt a kvízt is, ezekkel feldobhatod kicsit a hangulatodat!

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.