Személyiségteszt: Milyen pózban alszol? - Rejtett tulajdonságaidról árulkodik

alvás, alvászavar, alvási póz
Shutterstock/Copyright (c) 2021 OWL_VISION_STUDIO/Shutterstock. No use without permission. - OWL_VISION_STUDIO
önismeret teszt alvás személyiségteszt
Kíváncsi vagy, ki vagy valójában? Ez a személyiségteszt a rejtett tulajdonságaidat fedi fel az alvási pózod alapján.

Samuell Dunkell, az alváskutatás kiemelkedő alakja „Alvási pozíciók” című könyvében kifejti, hogy a számunkra legkedvesebb alvási póz egyértelműen hatást gyakorol a személyiségünkre. Tudatalattink ugyanis jelentősen megnyilvánul a mindennapi mozgásunkban, testbeszédünkben, tartásunkban – és az alvási testhelyzetünkben is. Valószínűleg a legtöbbször nem gondolunk arra, hogyan alszunk, egyszerűen csak elhelyezkedünk a számunkra kényelmes módon – nem is sejtve, hogy ez mennyi mindent elárul rólunk. Ez a személyiségteszt segít kideríteni, milyen személyiségjegyekre utal az, hogy milyen pózban szeretsz aludni. 

Alvó nő, személyiségteszt
A személyiségtesztből kiderül, milyen tulajdonságokra utal az alvópózod
Forrás: Shutterstock

Ez a személyiségteszt megmutatja ki vagy valójában az alvási pózod alapján

  • Ha magzati pózban alszol

Ha a magzati póz a rád leginkább jellemző alvási pozíció, akkor valószínűleg kifelé azt mutatod a világnak, hogy erős és magabiztos vagy, de belül sokszor élsz meg félelmet, bizonytalanságot. Hajlamos vagy arra, hogy introvertált legyél és arra vágysz, hogy legyen valaki, aki erősebb nálad és védelmez, megért, megszeretget. Rejtett vágyaidat kiválóan ki tudod fejezni az írásban, festészetben, vagy a táncban – ezek a kreatív önkifejezési formák a legkedvezőbbek számodra. A magzatpóz arra utal, hogy vágysz a visszavonulásra, befelé figyelésre, nyugalomra és szívesen menekülnél el a mindennapi gondok elől. A tömeg szorongást vált ki belőled, nem szívesen beszélsz nagy nyilvánosság előtt. Legnagyobb biztonságot a családi fészek nyújt számodra és azok a közeli barátaid, akik már kiállták az idő próbáját.

Az magzatpózban alvók többségénél az alvásszakértők szorongást, vagy érzelmi ingadozásokat figyeltek meg. Azt is kimutatták, hogy ezek az emberek többnyire elzárkóznak az új tapasztalatoktól, változásoktól és félnek a kirekesztéstől.

alvópózok
Te milyen pózban alszol?
Forrás: Shutterstock
  • Ha oldalt fekve alszol

Közkedvelt, társaságkedvelő, könnyed személyiségre utal, ha oldalt fekszel legszívesebben. Szinte bárkivel könnyen szóba elegyedsz, idegenekkel is bármikor elbeszélgetsz, ha érdekes a téma számodra, de az igazi valódat csak a legjobb barátaidnak mutatod. Minden tényezőt alaposan mérlegelsz, mielőtt döntést hozol, de alapvetően bizalmas a természeted.

Ha oldalt fekszel egy párnát ölelve, vagy lábaid között tartva, akkor jellemző rád, hogy szívesen gondoskodsz másokról. Családod és barátaid körében érzed magad biztonságban és a munka helyett őket helyezed előtérbe minden körülmények között. Hűséges típus vagy, és sokat törődsz a körülötted élőkkel.

Ha az oldaladon alszol kinyújtott karral, az azt jelzi, hogy nagyon vágysz valódi, mély kapcsolódásokra, bár óvatos vagy és lassan nyílsz meg. Számodra az igaz szerelem a legfontosabb, mégis tartasz attól, hogy mélyebben beleengedd magad egy kapcsolatba, mert folyton attól félsz, hogy megsérülsz. Racionális vagy, de kihívást jelent számodra az, hogy elfogadd a változásokat. Lassan hozol döntéseket, de ha megteszed, akkor határozottan beleállsz abba, amit gondolsz.

Ha oldaladon alszol, lábad egyenesen, karjaid pedig oldaladat támasztva, akkor hiszékeny vagy és nyitott az új élményekre. Jól érzed magad társaságban, könnyen alkalmazkodsz a változásokhoz. Néha keménynek tűnsz, de alapvetően barátságos vagy.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.