A plus-size divattervező tanácsai: 3 tipp, amit vásárlásnál érdemes betartanod

plus-size
Shutterstock/Kostikova Natalia -
plus size turkáló divatblogger ruhavásárlás
A divat világában gyakran nehéz megtalálni azokat a darabokat, amelyek igazán kiemelik egyedi stílusunkat és szépségünket. Hatványozottan igaz ez, ha plus-size méretű ruhákat keresünk.

A plus-size ruhák keresése sokszor kihívást jelenthet. Elsőre meglepőnek tűnik, de az egyedi és divatos darabok gyakran rejtőznek a használt ruhák között. A plus-size divat területén az egyik legizgalmasabb trend az utóbbi években a turkáló vásárlás népszerűsége. Míg sokan még mindig inkább új ruhákra költenek, hogy frissítsék a ruhatárukat, egyre többen fedezik fel a turkálókban rejlő kincseket. Nemcsak a pénztárcánk kíméléséről van szó, hanem arról is, hogy a turkálókban való vásárlás lehetőséget ad arra, hogy különleges darabokra bukkanjunk, amelyek tükrözik egyedi stílusunkat. Alysse Dalessandro, a plus-size divatblogger és a Secondhand Stare alapítója elárulta, hogy hogyan lehet a ruhavásárlással takarékoskodni plus-size nőként.

plus-size
A plus-size divattervező tanácsai, amiket érdemes betartanod
Forrás: Shutterstock

Plus-size vásárlás: Hogyan találj stílusos ruhákat könnyedén?

Tippek a plus-size takarékossághoz

  • Keress olyan üzleteket, ahol egyértelműen meghatározott plus-size méretű rész található

Molett emberként nagyon nehéz a saját stílusunknak és méretünknek megfelelő ruhát találni. A plus-size divatblogger egyik legfontosabb tanácsa a teltkarcsú divatrajongóknak, akik másodkézből szeretnének ruhákat vásárolni, hogy olyan boltokat keressenek, amelyek minden testalkatot figyelembe vesznek és szívesen látják a nagyobb méretű ruhákat kereső vásárlókat is. 

Szerencsére egyre több boltban már külön választják a molett méretű ruhákat, így nem kell külön keresgélni azokat. 

"Amíg nem érhető el minden ruhadarab minden méretben, nem szívesen vásárolok, mert nem szeretnék olyan sok ruhát átnézni, amelyek nem az én méretemben vannak." - mondta a divatblogger. A boltokban a külön meghatározott részek azért is jók, mert így megkímélik a plus-size embereket attól a frusztrációtól, hogy át kelljen nézniük egy halom olyan ruhát, ami méretileg úgysem passzol rájuk. 

  • Nézelődj és vásárolj a férfi és a női részlegen is

Alysse arra biztatja a nagyobb méretű vásárlókat, hogy legyenek kreatívak, amikor takarékoskodnak. Elárulta, hogy a spórolásban szerzett tapasztalata megtanította arra, hogy nem kell szigorúan a női részlegen vásárolnia. A plus-size méretű nőknek érdemes a férfi részlegen is nézelődniük, mert ott nagyobb a méretválaszték, illetve több olyan ruhadarabot találhatnak, amelyek kényelmesebb, lazább fazonúak.  Ez praktikus lehet azoknak a molett hölgyeknek, akik szeretik az oversized stílust.  

  • Ne félj kísérletezni

A turkálók tele vannak olyan divatos ruhadarabokkal, amelyek sok esetben egyedi tervezésűek, ezért nehéz őket megtalálni a mainstream boltokban. továbbá az ilyen boltokban való vásárlás különleges élményt nyújt, hiszen soha nem tudhatjuk, milyen izgalmas darabokra bukkanunk egy egy shopping tura alkalmával. Az egyedi tervezésű plus-size ruhák gyakran megfizethetőbbek a turkálókban, mint az újonnan készült darabok. Ezen kívül a turkálók gyakran kínálnak olyan darabokat, amelyek már nem kaphatók az üzletekben, így igazi különlegességekre találhatunk. Azonban ha valami nem illik hozzád, vagy nem érzed magad benne jól, ne ragaszkodj hozzá. A legfontosabb, hogy a megtalált darabok valóban tükrözzék a személyes stílusodat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.