Híres asszonyok bosszúruhái, amelyekkel bevonultak a történelembe: Diana is viselt ilyet

Princess Diana Wearing a Hat
Princess Diana Wearing a Hat/one person:CB1 - Bettmann
válás Lady Diana
Összegyűjtöttük a sztárvilág ikonikus bosszúruháit, amelyeket híres viselőik akkor öltöttek magukra, miután szakítottak vagy elváltak szintén híres kedvesüktől. Diana hercegné kis fekete ruhája is helyet kapott köztük.

Diana hercegné kreációjának megálmodója, Christina Stambolian eredetileg nem erre az alkalomra tervezte meg a lélegzetelállító darabot a hercegnő számára. De Diana túl rizikósnak találta a szabását, ami több ponton is megszegte volna a protokollt, így végül nem merte bevállalni, hogy felvegye. Ám 1994-ben pont a provokatív stílusa és a merész fazonja miatt esett erre a darabra a választása. Eleinte senki sem értette, hogy Diana hercegnő miért vállalta be ezt a kihívó ruhát, azonban hamar kiderült, hogy mit szeretett volna üzenni vele, kiknek és miért. Mert ahogy a mondás tarja: a pokol haragja semmiség egy megbántott nő dühéhez képest...

Diana At Serpentine
Diana hercegné az ikonikus ruhát gyöngynyaklánccal, fekete magas sarkúval és vörös körmökkel viselte
Forrás: Getty Images/Diana At Serpentine

Diana hercegné bosszúruhája

A „szívek hercegnője” júliusban töltötte volna be a 63. életévét. Diana hercegné divatérzéke legendás volt. Ikonikus összeállításai máig hatással vannak a nőkre, rengeteg darabja örökre bevonult a divattörténelembe, többek között az a bizonyos fekete ruha, amit az 1994-es Vanity Fair partin viselt. A kis fekete lassan három éve lapult a walesi hercegné gardróbjában, de amikor végre alkalmat talált rá, hogy felvegye, a szett örökre bevonult a divattörténetbe, mint a "bosszúruha". A ruha viselésével Károlynak szeretett volna visszavágni, ugyanis éppen az eseménnyel egy időben debütált az a dokumentumfilm a televízióban, amelyben a trónörökös felfedte botrányos viszonyát Kamillával. 1994 nyarán a brit ITV csatorna levetített egy dokumentumfilmet Charles: The Private Man, the Public Role (Károly: A magánember, a közszereplő) címmel, amelyben az akkor még walesi hercegi rangban lévő III. Károly a műsort vezető Jonathan Dimblebynek bevallotta, hogy hűtlen volt feleségéhez, Diana hercegnéhez, miután házasságuk (ahogy a herceg akkor fogalmazott) „menthetetlenül megromlott”. Diana számítása bejött, aznap este – és még évekig - mindenki róla és a görög tervező darabjáról beszélt. De nem a hercegné volt az egyetlen, aki bosszúruhát viselt...

Jennifer Lopez

Miután hirtelen felbontották eljegyzésüket Ben Affleck-kel, Jennifer Lopez egy őrülten dögös, tetőtől-talpig kivágott Tamara Ralph ruhában jelent meg Ben Affleck a Megállíthatatlan című filmje premierjén a 2024-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF). Az 55 éves énekesnő ezzel belépett a legikonikusabb bosszúruhák táborába. A DailyMail szerint JLo fehérnemű nélkül viselte ezt a látványos ruhát, amit nehéz volt nem észrevenni a vörös szőnyegen.

2024 Toronto International Film Festival - "Unstoppable" Premiere
Jennifer Lopez ebben a ruhában megmutatta, mit veszített Ben Affleck
Forrás: Getty Images/2024 Toronto International Film Festival - "Unstoppable" Premiere

Tina Turner

Tina Turner több mint hatvanéves pályafutása során temérdek díjat (közöttük tizenkét Grammyt) érdemelt ki, és milliónyi lemezt adott el volt férjével közös Ike & Tina Turner nevű formációja tagjaként. De a rock and roll királynője nem csak a zenében alkotott maradandót, a divat világa is sokat köszönhet neki. A szerelemben viszont nem volt ennyire szerencsés. Volt, hogy egy dallas-i fellépés során férje a felismerhetetlenségig összeverte. Ezután, amíg Ike a szállodai szobájukban aludt, Tina mindössze 36 centtel a zsebében megszökött, és elhagyta férjét. Válását 16 évnyi házasság után, 1978-ban mondták ki.

A képen látható Azzedine Alaïa kivágott bőrruhája nemcsak azt mutatta meg, hogy Tina Turner mennyire dögös, de tökéletes üzenet volt a bántalmazó férjnek, Ike Turnernek is a válása után.

French Gala, New York
A tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő ruhája mindent elmond
Forrás: French Gala, New York/pmcarc

Jennifer Aniston

Mint derült égből villámcsapás, 2005. január 7-én Jennifer Aniston és Brad Pitt bejelentették, hogy elválnak. Tökéletes párnak tűntek, aztán képbe került Angelina Jolie. A visszafogottság nagymestere, Jennifer Aniston a válást követően egy mesés, gyöngyökkel hímzett Chanel ruhában érkezett a 2005-ös New York-i filmpremierre, miközben a Brad Pittel széteső házasságával volt tele a sajtó. De ez a ruha azt mutatta jól van, és készen áll továbblépni.

The Weinstein Co., L'Oreal & Elle Magazine Present "Derailed" - Arrivals
Jennifer Aniston egy nem mindennapi darabban mutatta meg szépségét exférjének
Forrás: Getty Images

Mariah Carey

A zeneipar egyik legnagyobb dívája, Mariah Carey egyik legemlékezetesebb ruhája talán ez a fekete kétrészes volt, amelyet az 1997-es MTV Video Music Awards díjátadón viselt. Ez az ultra szexi darab nemcsak azt jelentette, hogy ebben az évben különvált volt férjétől, Tommy Mottolától, hanem azt is, hogy zenéjével és imázsával egy új korszakba lépet. A válás után Carey nagyobb alkotói szabadságot kapott, és dalaiba több hiphop- és R&B-elemet épített be.

Mariah Carey attending the 1997 MTV Video Music Awards, NYC. 09/04/1997
Mariah Carey felsliccelt ruhájával jelezte, készen áll az új életre
Forrás: Mariah Carey attending the 1997 MTV Video Music Awards, NYC. 09/04/1997

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.