5 tipp, hogyan viseld a sneakert ruhával

sneaker ruhával
Getty Images - Jeremy Moeller
sneaker ruha
A sneaker egy örök klasszikus, amit bárki viselhet, bármelyik szezonban. Az ősz kifejezetten jó alkalom arra, hogy kedvenc sneakered ruhával viseld.

A sneaker vagy tornacipő alapdarab, amiből valószínűleg nem egy pár bújik meg a szekrényedben. A sneaker kortalan, nemtelen és még alkalomhoz sem kötjük, hiszen nem egyszer láttunk már sneaker és öltöny kombinációkat a vörös szőnyegen. Minden szezonnak megvan a kedvenc lapos talpú sportcipője. Szerencsére az időjárás tökéletes ahhoz, hogy ne bújjunk rétegek alá, így kreativitásunkat a megfelelő ruha és sportcipő kombinációjának kiválasztásával kamatoztathatjuk.

Street Style - Berlin - March, 2023
A sneaker kortalan, nemtelen és még alkalomhoz sem kötjük
Forrás: Getty Images

A sneaker és ruha kombinációja elegáns és kényelmes

Egy jól megválasztott sneaker bármilyen szettet kényelmessé és komfortossá tesz. A ruha pedig egy nőies darab, amitől elegánsnak érzed majd magad. Nemcsak hosszú ruhákban gondolkodtunk, és természetesen az outfiteket dzsekivel vagy blézerrel egészítjük ki.

A sneaker szó az 1880-as években terjedt el Amerikában, és a gumitalpú cipőkre utalt, amelyeket először a strandra viseltek. A cipő aztán egyre több formát kapott, majd arra is rájöttek a cipőkészítők, hogy a gumitalpú cipő kiváló viselet sportoláshoz. Az 1910-es évektől a gumitalpú cipő elsősorban a nők körében terjedt el, miközben a Converse megalkotta első cipőit kosarazáshoz. 1920 után aztán megszületik az Adidas sportcipő márka. Az 1960-as években születik meg a Nike, és beáll a sportcipő gyártók sorában. Eddigre egy-egy márkához már több stílus tartozik. A luxusmárkák világában a Gucci az első, amely sneakert dob a piacra 1984-ben. Innentől már nehéz számon tartani, hogy melyik márka mikor, milyen stílussal állt elő, de egy biztos, a sneaker azóta sem ment ki a divatból és az őszi szezonban kifejezetten kényelmes viselet.

Fehér teniszcipő maxiruhával és dzsekivel

A fehér teniszcipő egy klasszikus darab. Már többször elegánsnak nevezték, ugyanis sokszor láttuk hírességeken kosztümmel viselve. Sőt sok menyasszony fehér teniszcipőt visel a ruhája alatt, hogy kényelmes legyen a nagy napján. Egy pár fehér sneakert mindenkinek ajánlunk, ehhez pedig viselhetsz egy egyszerű fekete hosszú ujjú ingruhát és oversized blézert.

1.Texturált szövetdzseki, ár: 19 995 Ft   2.adidas Originals sportcipő, ár: 32 990 Ft  3.FÉNYES INGRUHA, ár: 25.995 Ft 
Forrás: 2.hm.com, answear.hu, zara.com

Fodros midiruha, sportcipő és farmerkabát

A vintage stílus kedvelőinek alkottuk meg ezt a szettet. Egy klasszikus sportcipőt idéző sneaker, fodros ujjú ruha és farmerkabát. Kényelmes és könnyed, a melegebb őszi hétköznapokra.

1. midiruha, ár: 11 995 Ft  2. Női cipő New Balance,   3. Rövid derekú farmerdzseki, ár: 10 995 Ft
Forrás: tradivarius.com, newbalance.hu,  bershka.com

Trench kabát, miniruha és tornacipő

A trench kabát egy univerzális darab, amit ezúttal mini pólóruhával kombináltunk, és mellé egy klasszikus tornacipőt választottunk állatmintával, ami igazán trendi az őszi szezonban.

1.Dupla gombsoros pamut trench kabát, ár: 49 995 Ft   2.BLADE Sneakers, ár: 73 990 Ft  3.Miniruha, ár: 9 995 Ft
Forrás: shop.mango.com, hoegl.com, reserved.com

Farmerruha, zokni és sneaker

A midi farmerruha egy bárhol könnyen beszerezhető darab, sőt már elképzelhető, hogy van is egy a ruhatáradban. Egy cuki hosszú szárú zoknival párosítottuk, valamint egy egyszerű sneakert választottunk, hogy teljes legyen a look.

1.DENIM TRF MIDIRUHA, ár: 11.995 Ft  2.Fehér minimalista tornacipő egyszerű talppal, ár: 59 990 Ft  3.Zokni Gyapjúval Gyöngyökkel, ár: 3 395 Ft
Forrás: zara.com, hu.kazar.com, calzedonia.com

Bomberdzseki, csipkeruha és sneaker

A bomberdzseki szezon idejét éljük, egy átlátszó csipkeruha pedig biztosan maradt ránk a fesztiválszezonból. A kettő kombinációját egy vagány, látványos színű sneakerrel ötvöztük. A fazonokat te is könnyen beépítheted a ruhatáradba, színekből pedig válassz személyiségedhez illőt.

1.NYITOTT HÁTÚ CSIPKÉS MIDIRUHA, ár: 16.995 Ft 2.Polo Ralph Lauren velúr sportcipő, ár: 50 990 Ft 3. Rövid műbőr dzseki, ár: 17 995 Ft
Forrás: zara.com, answear.hu, reserved.com

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.