50 felett is sikkesen – 5 alapdarab, amire ősszel szükséged van

50 felett stílusosan
Shutterstock - oneinchpunch
Mi nők , 50 felett alapdarab
Még mindig él az a tévhit a köztudatban, hogy az ötödik ikszbe lépve a visszafogott, egyhangú megjelenésre kell törekednünk. Pedig 50 felett sokat dob egy nő megjelenésén a színek és minták viselése. Mutatjuk, hogy érdemes öltözködni a hűvösebb időben!

50 felett sem kell lemondanunk a sikkesebb, fiatalosabb és színesebb darabokról. A stílusos öltözködés ugyanis nem az életkor függvénye. Ráadásul az idei ősz tobzódik az élénk színekben, szokatlan kombinációkban, játékos megoldásokban és az eltérő stílusú hangulatú elemekben. A réteges öltözködés jó lehetőséget nyújt a kísérletezésre a színekkel és az eltérő anyagokkal.

50 felett is divatosan
50 felett jó döntés beszerezni egy klasszikus kabátot a hideg időszakra
Forrás: Shutterstock

50 felett felejtsd el a régi kliséket

A mai világban hatalmas a kínálat, amely gyakran zavarba ejtő lehet még egy nő számára is. A sok választék miatt nehéz megtalálni a tökéletes darabot, és könnyű elveszni a trendek, fazonok és stílusok között. De ha elmúltál ötven, és szeretnél új és izgalmas ruhatárat kialakítani az idei ősz szezonra, akkor ezek a szettek biztosan inspirálni fognak. 

Most megmutatjuk, melyek azok a klasszikus és divatos darabok, amelyekben 50 felett is nőiesen és kifinomultnak érezheted magad.

Kötött ruha, az örök favorit

Nincs ősz kötött darabok nélkül, amelyek a réteges öltözködés sikkes alapdarabjai lehetnek a mindennapi rohanásban. Így az új szezonra készülve ideje másképpen tekintened a kötött ruhára, és meglátni benne  a végtelen lehetőségek tárházát. De válassz körültekintően: ha az anyag túl vastag, sokkal nagyobbnak, ducibbnak fogsz tűnni, mint amilyen a valóságban vagy. Lehetőleg viselj vékonyabb darabokat. Ha pedig kötött ruhát vásárolsz, érdemes hozzá övet is venned. A mi személyes kedvencünk az answear rózsaszín kötött midi ruhája, amit egyszerű finomításokkal tehetsz igazán egyedivé.

Ár: 8.990 Ft
Forrás: answear.hu

Farmer, a megunhatatlan klasszikus

Szeretett ruhadarabként biztos mindannyiunk gardróbjában ott lapul legalább egy farmernadrág. Egyedi stílusának köszönhetően tökéletes alapkelléke a legegyszerűbb és a legnőiesebb öltözékeknek. A farmernek megvan a maga egyedi stílusa, de minden méretű és alkatú embernek jól áll. Nagyszerű alapkellék, és olyan sokféle változatban létezik, hogy nincs az az ember, aki ne találna magához illőt, ráadásul a szivárvány minden színével jól mutat. Egyszerűen kombinálhatod más ruhadarabokkal, például egy fehér pólóval, blézerrel vagy garbóval. Ha rajongsz a romantikus stílusért, a Reserved márka oldalán is érdemes lehet szétnézni.

Ár: 11.995 Ft
Forrás:  Reserved 

Blézer, a divatos és klasszikus stíluselem

A blézer több, mint elfoglalt üzletasszonyok uniformisa. Egy jól szabott blézer 50 felett kulcsdarabja lehet az öltözékednek, tökéletes választás üzleti találkozókra vagy egy esti programra, péntek délutáni csajos összejövetelre. Szinte végtelen azon lehetőségek száma, ahogyan ezt a klasszikus darabot viselhetjük: felhajtott farmerrel, edzőcipővel, szövetnadrággal, rakott szoknyával, és egy hosszú szárú csizmával. Ugyanaz a darab lehet rendkívül elegáns, vagy hanyagul laza is – csak rajtad múlik, milyen hatást szeretnél vele elérni. Viszont, ha ragaszkodsz a lezser, kényelmes összeállításhoz, számodra jó választás lehet a Sinsay sötétkék blézere, amit a dekoratív gombok tesznek igazán egyedivé.

Ár: 6.895 Ft
Forrás: sinsay.com

Szövetnadrág, amely magasan a legjobb

A magas derekú nadrág fénykorát éli idén ősszel. A nadrágok szára továbbra is bőszárú, viszont a felsőrész meghosszabbodik és a szuper magas derekú darabok veszik át a vezető pozíciót. Remekül passzol hozzá egy mellény, egy vagányabb, stílusban eltérő felső vagy tweed blézer. Nagy előnye, hogy kényelmes viselet, szabása optikailag karcsúsítja a derekat és nyújtja a testet, így minden női alkat számára tökéletes választás. Egy vastag övvel, blézerrel, pulóverrel vagy blúzzal tökéletes választás a hétköznapokra vagy egy különleges alkalomra. Nagy visszatérőként válaszd a H&M gombos elejű darabját, amely egyszerre nyújt és vékonyít.

6.995 Ft
Forrás: H&M 

Lábbeli és táska, a minőség védjegye

A hegyes orrú cipők, csizmák elegáns megjelenést kölcsönöznek, míg a vastagabb sarkú modellek a hosszútávú kényelmet is garantálják. Az idei szezon slágere a bordó lesz, így érdemes több darabot is beszerezni belőle. A rohanós hétköznapokhoz elengedhetetlen darabja egy shopper táska is, amely klasszikus és kifinomult formákat öltve egyaránt megtalálható az idei őszi kínálatban. Az irodai hétköznapokra pedig tökéletes választás lesz egy krokodilbőr-mintás táska - természetesen bordó színben. A CCC márka kínálatában számos lakkcipőt, félcipőt és csizmát is találsz ebben a színben.

Ár: 35.995 Ft
Forrás: Forrás: CCC

Mire figyelj 50 felett ruha vásárláskor?

Az állatmintás darabokból mindig maximum egyet válassz ki – a túl sok közönséges hatást kelt.
A teljesen fekete darabok csinosak és elegánsak, de monoton hatást kelthetnek, és idősebbnek is mutatnak
A kötött ruhák közül igyekezz olyanokat választani, amik nem zsákszerűek, nem túl bő a fazonjuk, ezek ugyanis nemcsak idősebbnek, de sokkal teltebbnek is láttatnak
A kardigánok idén ősszel újra fénykorukat élik, de ha nem kombinálod a megfelelő darabokkal, könnyen nagymamás hatást keltesz vele

  • Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.