Ez a világsztárok kedvenc őszi bomber dzsekije

Celebrity Sightings In Paris - September 24, 2024
Getty Images - MEGA
őszi divat kabát műbőr
Az őszi szezonban a női bomber dzseki egy kifejezetten könnyen viselhető darab a laza és komfortos szettekhez. A világsztárok is imádják, neked is érdemes beszerezni egyet.

A bomber dzseki minden ősszel előkerül a szekrényből, hiszen egy klasszikus, komfortos és könnyen kombinálható darab. A bőr bomber dzseki idén a sztárok kedvence, ahogy láthattuk Bella Hadidon és Hailey Bieberen is számtalan paparazzi fotón. Amíg Hadid egy Saint Laurent darabot viselt khaki színű ko-ord szettjéhez és fekete csizmájához, addig mi kiválogattuk a high street márkák boltjaiban megtalálható stílusos, műbőr darabokat.

Celebrity Sightings In Paris - September 23, 2024
Bella Hadid
Forrás:  Getty Images

A bomber dzseki a sztárok kedvenc őszi kabátja

A bomber dzseki egy könnyen kombinálható női kabát, amelyet már Marilyn Monroe is viselt. A kabátot eredetileg a világháborúban harcoló amerikai pilóták viselték. A bomber dzsekit az 1950-es évek óta gyártják, ám míg ezek eleinte bőrből készültek pamutbéléssel a hidegebb napokra, addig manapság már többféle anyagból és stílusban találkozunk velük minden szezonban. A „repülős kabát” később két nejlon réteget kapott, amelyek közé tömés került a hőszigetelés biztosítása érdekében. A kabát első verziója gombokkal, második verziója viszont cipzárral készült. Manapság már mindkét verzióval találkozunk.

Hollywood kedvence lett

A bomber dzseki az első olyan ruhadarabnak nevezhető, amelyet a hétköznapi emberek is megkedveltek, főleg azután, hogy színészek viselték hollywood-i filmekben. Bomber dzsekiben lépett a kamera elé Humphrey Bogart a Tokyo Joe (1949) című filmben, majd Marlon Brando A vágy villamosa (1951), valamint James Dean a Haragban a világgal (1955) című filmekben is viselt bomber dzsekit. Természetesen nem feledkezhetünk meg Tom Cruise-ról és a Top Gun filmekről sem, ahol a ruhatár elengedhetetlen darabja lett a bomber a hétköznapokban is.

A bomber dzseki eredetileg egy viszonylag rövidebb fazonú kabát volt, bő ujjakkal, gumis ujjvéggel és a nyaka körüli bordázott gallérral. Először férfiaknak készült, de a divattrendek terjedésének köszönhetően a nők körében is népszerű lett.

 

A világsztárok kedvence

Miután Hollywood felkapta a pilóták viseletét, természetesen a divatvilágnak sem kellett sok idő, hogy azt újragondolja. Évről évre megjelent a kabát, hosszabb, rövidebb, gombos, cipzáras, nejlon és bőr változata, a számtalan szín és forma mellett. A Simon Rocha, a Rick Owens, a Loewe és az Alpha Industries csak néhány azok közül a márkák közül, akik a dzsekit egyedi módon gondolták újra és dobták piacra.

Klasszikus darab

Bella Hadid kifejezetten kedveli a bomber dzsekiket, többször viszontlátott – kedvencnek nevezhető  - darabja pedig egy fekete Saint Laurent bőr bomber dzseki, amit mi is el tudunk képzelni az őszi ruhatárunkba, ezért megnéztük a kínálatot, és szerencsére van miből válogatni.

A fekete és a barna műbőr kabátok kifejezetten népszerűek, de találsz plüssös, nejlonos anyagból készült bomber dzsekiket is számtalan színben és mintával.

A kabát műbőr verziója könnyen viselhető nőiesebb, elegánsabb szettekhez is. Próbáld ki ceruzaszoknyával, fehér inggel és térdig érő csizmával.
A komfortosabb szetthez javasoljuk, hogy válassz egy oversized bombert bő szárú farmerral és garbó felsővel.
Laza, sportos szetthez akár cargo nadrággal, pólóval és sportcipővel is viselheted.

1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.